1017. Kristus elämän ruoana, Kristus henkisenä kalliona, Kanaanina, maa, josta Kristus tulee (Nehemiah 9:15)
John 6:31-35, 1 Corinthians 10:4, Matthew 2:4-6

Vanhassa testamentissa, kun israelilaiset olivat nälkäisiä, Jumala antoi heille ruokaa taivaasta ja teki vettä kalliosta juoda.Ja Jumala käski israelilaisia ottamaan haltuunsa Kanaanin, maan, josta Kristus tulee.(Nehemiah 9:15)

Nehemiah 9:15 Ja annoit heille leipää taivaasta, kuin he isosivat, ja annoit veden vuotaa kalliosta, kuin he janosivat; ja puhuit heille, että heidän piti menemän ja omistaman maan, jonka tähden sinä nostit kätes antaakses sen heille.

Ruokajumala antoi israelilaisille antaa heille elämää.Jeesus on Jumalan lähettämän elämän todellinen leipä.(John 6:31-35)

John 6:31 Meidän isämme söivät mannaa korvessa, niinkuin kirjoitettu on: hän antoi heille leipää taivaasta syödäksensä.
32 Niin Jesus sanoi heille: totisesti, totisesti sanon minä teille: ei Moses sitä leipää antanut teille taivaasta; mutta minun Isäni antaa totisen leivän taivaasta.
33 Sillä Jumalan leipä on se, joka taivaasta tulee alas ja antaa maailmalle elämän.
34 Niin he sanoivat hänelle: Herra, anna meille aina sitä leipää.
35 Jesus sanoi heille: minä olen elämän leipä: joka tulee minun tyköni, ei hän suinkaan isoo, ja joka uskoo minun päälleni, ei hän koskaan janoo.

Vanhassa testamentissa Israelin ihmiset pystyivät juomaan vettä erämaassa, koska Kristus, henkinen kallio, antoi heille vettä.(1 Corinthians 10:4)

1 Corinthians 10:4 Ja kaikki yhtäläistä hengellistä juomaa juoneet; sillä he joivat siitä hengellisestä kalliosta, joka heitä seurasi; mutta se kallio oli Kristus.

Kuten Vanhassa testamentissa ennustettiin, Kristus syntyi Betlehemissä, Kanaanin maassa.Se on Jeesus.(Matthew 2:4-6, Matthew 1:16)

Matthew 2:4 Ja kokosi kaikki ylimmät papit ja kirjanoppineet kansan seassa, ja kyseli heiltä, kussa Kristuksen syntymän piti.
5 Ja he sanoivat hänelle: Betlehemissä Juudan maalla; sillä niin on prophetan kautta kirjoitettu:
6 Ja sinä Betlehem Juudan maassa, et sinä ole suinkaan vähin Juudan pääruhtinasten seassa; sillä sinusta on tuleva se Ruhtinas, jonka minun kansaani Israelia pitää hallitseman.

Matthew 1:16 Jakob siitti Josephin, Marian miehen, josta (Mariasta) on syntynyt Jesus, joka kutsutaan Kristus.