1025. Jumalan suunnitelma saada meidät ymmärtämään Kristus:kipu (Job 2:10)
Deuteronomy 8:3, James 5:11, Hebrews 12:9-11

Vanhassa testamentissa Job tunsi Jumalan syvemmin kärsimyksen kautta.(Job 2:10, James 5:11)

Job 2:10 Mutta hän sanoi hänelle: sinä puhut niinkuin tyhmät vaimot puhuvat. Jos me olemme hyvää saaneet Jumalalta, eikö myös meidän pidä ottaman pahaa vastaan? Kaikissa näissä ei Job syntiä tehnyt huulillansa.

James 5:11 Katso, me sanomme ne autuaiksi, jotka kärsineet ovat. Jobin kärsivällisyyden te olette kuulleet ja Herran lopun te nähneet olette; sillä Herra on sangen laupias ja armollinen.

Vanhassa testamentissa Jumala nöyryytti Israelin kansaa ja teki heistä nälkäisiä, jotta he voisivat ymmärtää, että ihmiset elävät kaikilla Jumalan sanoilla.(Deuteronomy 8:3)

Deuteronomy 8:3 Ja hän vaivasi sinua ja antoi sinun isota, ja ravitsi sinun mannalla, jota et sinä eikä sinun isäs tunteneet, antaaksensa sinun tietää, ettei ihminen elä ainoastansa leivästä; vaan kaikesta mikä Herran suusta lähtee, elää ihminen.

Jumala antaa myös kärsimyksen syventää ymmärrystämme Kristuksesta.(Hebrews 12:9-11)

Hebrews 12:9 Ja kuin meillä ovat lihalliset isät olleet kurittajana, niin me olemme niitä kavahtaneet: eikö meidän siis paljoa enemmin pidä hengelliselle Isälle alamaiset oleman, että me eläisimme?
10 Sillä ne tosin ovat meitä kurittaneet harvoina päivinä luulonsa jälkeen; mutta tämä meidän tarpeeksemme, että me hänen pyhyytensä saisimme.
11 Mutta koska kaikkinainen rangaistus käsissä on, niin ei se näy meille iloksi, vaan murheeksi; mutta sitte antaa hän rauhallisen vanhurskauden hedelmän niille, jotka siinä harjoitetut ovat.