264. Pyhä Henki, joka tulee niille, jotka uskovat Jeesukseen Kristuksena (Acts 2:33, Acts 2:38-39)
Acts 5:32, John 14:26,16, Joel 2:28

Vanhassa testamentissa Jumala lupasi kaataa Pyhän Hengen niille, jotka tottelee häntä.(Joel 2:28)

Joel 2:28 Ja sitte pitää tapahtuman, että minä tahdon vuodattaa minun Henkeni kaiken lihan päälle; ja teidän poikanne ja tyttärenne pitää ennustaman, teidän vanhimpanne pitää unia uneksuman, ja teidän nuorukaisenne pitää näkyjä näkemän.

Pyhä Henki ei tullut juutalaisille, jotka pitivät lakia, vaan niille, jotka uskoivat Jeesukseen Kristuksena.Toisin sanoen uskoa Jeesukseen Kristuksena toteaa Jumalaa.(Acts 5:30-32, Acts 2:33, Acts 2:38-39)

Acts 5:30 Meidän isäimme Jumala herätti Jesuksen, jonka te tapoitte ja ripustitte puuhun.
31 Sen on Jumala korottanut oikialle kädellensä Päämieheksi ja Vapahtajaksi, antamaan Israelille parannusta ja syntein anteeksi antamusta.
32 Ja me olemme näiden sanain todistajat, ja myös Pyhä Henki, jonka Jumala on niille antanut, jotka häntä kuulevat.

Acts 2:33 Hän on siis Jumalan oikialle kädelle korotettu ja on Isältä saanut lupauksen Pyhästä Hengestä: hän on tämän vuodattanut, kuin te nyt näette ja kuulette.

Acts 2:38 Vaan Pietari sanoi heille: tehkäät parannus, ja antakaan jokainen itsensä kastaa Jesuksen Kristuksen nimeen, syntein anteeksi antamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.
39 Sillä teille ja teidän lapsillenne on tämä lupaus annettu, ja kaikille, jotka taampana ovat, kutka ikänä Herra meidän Jumalamme kutsuu.

Jumala kaataa Pyhän Hengen meille Jeesuksen kautta.Ja Pyhä Henki saa meidät ymmärtämään, että Jeesus on Kristus.(John 14:16, John 14:26)

John 14:16 Ja minä olen rukoileva Isää, ja hän antaa teille toisen Lohduttajan, että hän teidän kanssanne olis ijankaikkisesti:

John 14:26 Mutta Lohduttaja, Pyhä Henki, jonka Isä on lähettävä minun nimeeni, hän opettaa teille kaikki ja muistuttaa teille kaikki, mitä minä teille sanonut olen.