661. Kristus, jolla on kuoleman ja Hadesin avaimet.(Revelation 1:18)
Deuteronomy 32:39, 1 Corinthians 15:54-57,

Vanha testamentti profetoi, että Jumala tuhoaa kuoleman ikuisesti ja pyyhki kyyneleet pois.(Isaiah 25:8, Hosea 13:4)

Isaiah 25:8 Sillä kuolema pitää nieltämän ijankaikkisesti, ja Herra, Herra on kyyneleet pyyhkivä pois jokaisen kasvoista, ja on ottava kansansa häväistykset pois kaikissa maakunnissa; sillä Herra on sen sanonut.

Hosea 13:4 Mutta minä olen Herra sinun Jumalas hamasta Egyptin maasta; ei tosin sinun pitäisi muuta jumaIaa tunteman paitsi minua, eikä yhtään vapahtajaa, vaan minua ainoaa.

Jumalalla on kaikki suvereniteetti.Elämämme ja kuolema ovat Jumalan käsissä.(Deuteronomy 32:39)

Deuteronomy 32:39 Nähkäät nyt, että minä itse olen, ja ei ole jumalia minun kanssani. Minä kuoletan ja teen eläväksi, minä lyön ja minä parannan, ja ei kenkään ole, joka minun käsistäni vapahtaa.

Jeesus valloitti kuoleman kuolemalla ristillä ja ylösnousemmalla.Nyt Jeesuksella on avain kuolemaan ja antaa meille voiton, joka uskoo Jeesukseen Kristukseen.(1 Corinthians 15:54-57, Revelation 1:18)

1 Corinthians 15:54 Mutta koska katoova pukee päällensä katoomattomuuden ja kuoleva pukee päällensä kuolemattomuuden, silloin täytetään se sana, joka kirjoitettu on: kuolema on nielty voitossa.
55 Kuolema, kussa on sinun otas? Helvetti, kussa on sinun voittos?
56 Mutta kuoleman ota on synti ja synnin voima on laki.
57 Mutta kiitos olkoon Jumalan, joka meille voiton antanut on meidän Herran Jesuksen Kristuksen kautta!

Revelation 1:18 Ja elävä, ja olin kuollut, ja katso, minä olen elävä ijankaikkisesta ijankaikkiseen, amen! Ja minulla on helvetin ja kuoleman avaimet.