940. Kristus, todellinen kuningas (1 Samuel 9:16-17)
1 Samuel 10:1,6-7, 1 Samuel 12:19,22, 1 John 3:8, Hepr.1:13, Zechariah 9:9, Matt.

Vanhassa testamentissa Jumala perusti kuninkaat pelastaakseen Israelin ihmiset vihollisistaan.(1 Samuel 9:16-17, 1 Samuel 10:1, 1 Samuel 10:6-7)

1 Samuel 9:16 Huomenna tällä ajalla lähetän minä sinun tykös miehen BenJaminin maasta, voitele se minun kansani Israelin päämieheksi: ja hän on vapahtava heitä Philistealaisten käsistä, sillä minä olen katsonut minun kansani puoleen, ja heidän huutonsa on tullut minun tyköni.
17 Kuin Samuel näki Saulin, vastasi Herra ja sanoi: katso, tämä on se mies, josta minä sinulle sanonut olen: tämä on hallitseva minun kansaani.

1 Samuel 10:1 Niin otti Samuel öljyastian ja kaasi hänen päänsä päälle, ja antoi suuta hänen ja sanoi: näetkös, että Herra on sinun voidellut päämieheksi perimisensä päälle?

1 Samuel 10:6 Ja Herran henki tulee sinussa voimalliseksi, ettäs propheteeraat heidän kanssansa ja tulet toiseksi mieheksi.
7 Ja kuin nämät merkit tapahtuvat sinulle, niin tee kaikki, mitä etees tulee; sillä Jumala on sinun kanssas.

Vanhassa testamentissa ennustettiin, että todellinen Israelin kuningas tulee ratsastamaan aasin.(Zechariah 9:9)

Zechariah 9:9 Iloitse, sinä Zionin tytär, suuresti, ja riemuitse, sinä Jerusalemin tytär! Katso, sinun kuninkaas tulee sinulle, vanhurskas, ja auttaja, köyhä, ja ajaa aasilla ja aasin tamman varsalla.

Vanhassa testamentissa perustetut kuninkaat eivät olleet täydellisiä ja iankaikkisia kuninkaita.Jumala on nostanut Kristuksen, täydellisen ja iankaikkisen kuninkaan, tuhoamaan vihollisemme, paholaisen.(1 John 3:8, Hebrews 2:14)

1 John 3:8 Tuuli puhaltaa, kussa hän tahtoo, ja sinä kuulet hänen humunsa, ja et tiedä, kusta hän tulee taikka kuhunka hän menee: näin on jokainen, joka Hengestä syntynyt on.

Hebrews 2:14 Että siis lapsilla on liha ja veri, niin on hän myös niistä osalliseksi tullut, että hän olis kuoleman kautta hukuttanut sen, jolla kuoleman valta oli, se on: perkeleen,

Kuolemalla ristillä Jeesus voitti maailman hallitsijan, saatanan ja toimitti meidät saatanan kädestä.(Colossians 2:14-15, John 16:33, John 12:31, John 16:11, Colossians 1:13, Philippians 2:10)

Colossians 2:14 Ja on pyyhkinyt pois sen käsikirjoituksen, joka säätyin kautta meitä vastaan oli ja oli meille vastahakoinen: sen hän otti pois ja naulitsi ristiin,
15 Ja on ryöstänyt vallitukset ja väkevyydet, ja toi heidät näkyviin, ja sai heistä voittokunnian itse kauttansa.

John 16:33 Näitä olen minä teille puhunut, että teillä minussa rauha olis. Maailmassa on teillä tuska; mutta olkaat hyvässä turvassa, minä voitin maailman.

John 12:31 Nyt tämä maailma tuomitaan: nyt tämän maailman päämies pitää heittämän ulos.

John 16:11 Mutta tuomion tähden, että tämän maailman päämies on tuomittu.

Colossians 1:13 Joka meitä pimeyden vallasta pelasti ja on meidät siirtänyt rakkaan Poikansa valtakuntaan,

Philippians 2:10 Että Jesuksen nimeen pitää kaikki polvet heitänsä kumartaman, jotka taivaassa ja maan päällä ja maan alla ovat,

Maailman lopussa Kristus Jeesus, kuninkaiden kuningas, tulee jälleen tuhoamaan Saatanan kokonaan.(Matthew 16:28, Revelation 1:5, Revelation 17:14)

Matthew 16:28 Totisesti minä sanon teille: muutamat seisovat tässä, joiden ei suinkaan pidä kuolemaa maistaman, siihenasti kuin he näkevät Ihmisen Pojan tulevan hänen valtakunnassansa.

Revelation 1:5 Ja Jesukselta Kristukselta, joka se uskollinen todistaja on, ja esikoinen kuolleista, ja maan kuningasten Päämies: joka meitä rakasti ja on meitä verellänsä meidän synneistämme pessyt,

Revelation 17:14 Nämät sotivat Karitsan kanssa, ja Karitsa on heidät voittava; sillä hän on herrain’ Herra, ja kuningasten Kuningas: ja ne, jotka hänen kanssansa ovat, kutsutut ja valitut ja uskolliset.