985. Kristus sai iankaikkisen valtaistuimen Jumalalta.(1 Chronicles 17:11-14)
Psalms 110:1-2, Luke 1:31-33, Matthew 3:16-17, Matthew 21:9, Ephesians 1:20-21, Philippians 2:8-11

Vanhassa testamentissa Jumala kertoi Daavidille perustavansa iankaikkisen kuninkaan Daavidin jälkeläiseksi.(1 Chronicles 17:11-14)

1 Chronicles 17:11 Ja pitää tapahtuman, kuin sinun aikas on täytetty, että sinä menet isäis tykö, niin minä herätän sinun siemenes sinun jälkees, joka pitää oleman sinun pojistas, ja minä vahvistan hänen valtakuntansa.
12 Hän rakentaa minulle huoneen, ja minä vahvistan hänen istuimensa ijankaikkisesti.
13 Minä olen hänen isänsä, ja hän on minun poikani: ja en minä käännä laupiuttani häneltä pois, niinkuin minä sen käänsin häneltä pois, joka sinun edelläs oli;
14 Mutta minä asetan hänen minun huoneeseni ja valtakuntaani ijankaikkisesti, niin että hänen istuimensa on pysyväinen ijankaikkisesti.

Vanhassa testamentissa Daavid näki Jumalan myöntävän Kristuksen kuninkaan ja antaen Kristuksen hallitsemaan vihollisiaan.(Psalms 110:1-2)

Psalms 110:1 Davidin Psalmi. Herra sanoi minun Herralleni: istu oikialle kädelleni, siihenasti kuin minä panen sinun vihollises sinun jalkais astinlaudaksi.
2 Herra lähettää sinun väkevyytes valtikan Zionista: vallitse vihollistes seassa.

Daavidin jälkeläisenä, Kristus, kuningas on tullut.Että Kristus on Jeesus.(Luke 1:31-33, Matthew 1:16)

Luke 1:31 Ja katso, sinä siität kohdussas ja synnytät Pojan, ja sinun pitää kutsua hänen nimensä Jesus.
32 Sen pitää oleman suuren ja pitää kutsuttaman Ylimmäisen Pojaksi. Ja Herra Jumala antaa hänelle Davidin hänen isänsä istuimen,
33 Ja hänen pitää Jakobin huoneen kuningas ijankaikkisesti oleman ja hänen valtakunnallansa ei pidä loppua oleman.

Matthew 1:16 Jakob siitti Josephin, Marian miehen, josta (Mariasta) on syntynyt Jesus, joka kutsutaan Kristus.

Kun Jeesus saapui Jerusalemiin, ihmiset toivottivat hänet tervetulleeksi kuningasksi, joka oli tullut Daavidin jälkeläisenä.(Matthew 21:9)

Matthew 21:9 Mutta kansa, joka edellä kävi, ja jotka seurasivat, huusivat, sanoen: hosianna Davidin Pojalle! kiitetty olkoon se, joka tulee Herran nimeen! hosianna korkeudessa!

Jeesus on todellinen kuningas, Kristus, joka on saanut iankaikkisen valtaistuimen Jumalalta.(Ephesians 1:20-21, Philippians 2:8-11)

Ephesians 1:20 Jonka hän Kristuksessa vaikutti, kuin hän hänen kuolleista herätti ja pani istumaan oikialle kädellensä taivaissa,
21 Kaiken hallituksen ja vallan ja väkevyyden ja herrauden päälle, ja kaiken sen päälle, joka nimittää taidetaan ei ainoastaan tässä maailmassa, mutta myös tulevaisessa,

Philippians 2:8 Ja löydettiin menoissa niinkuin ihminen, nöyryytti itsensä ja oli kuolemaan saakka kuuliainen, ja ristin kuolemaan asti.
9 Sentähden on Jumala hänen myös korottanut ja antanut hänelle nimen, joka kaikkia nimiä suurin on:
10 Että Jesuksen nimeen pitää kaikki polvet heitänsä kumartaman, jotka taivaassa ja maan päällä ja maan alla ovat,
11 Ja kaikki kielet pitää tunnustaman, että Jesus Kristus on Herra, Isän Jumalan kunniaksi.