1268. Palaa aviomiehemme Jumalan ja Kristuksen luo.(Jeremiah 3:14)
Jeremiah 2:2, Hosea 2:19-20, Ephesians 5:31-32, 2 Corinthians 11:2, Revelation 19:7, Revelation 21:9

Vanhassa testamentissa Jumala käskee meitä kääntymään Jumalan, aviomiehemme puoleen.(Jeremiah 3:14)

Jeremiah 3:14 Kääntykäät, te vastahakoiset lapset, sanoo Herra; sillä minä kihlaan teidät minulleni, ja otan teidät yhden kaupungista ja kaksi koko sukukunnasta, ja tahdon teidät viedä Zioniin.

Vanhassa testamentissa israelilaiset rakastivat Jumalaa aviomiehinä nuorena.(Jeremiah 2:2)

Jeremiah 2:2 Mene ja saarnaa julkisesti Jerusalemissa, ja sano: Näin sanoo Herra: minä ajattelen sitä hyvää työtä, joka sinulle tapahtui nuoruudessas, ja sitä rakkautta, jonka minä sinulle osoitin, koskas kaunis olit, ja minua korvessa seurasit, siinä maassa, jossa ei kylvetä;

Vanhassa testamentissa Jumala sanoi, että hän menee naimisiin Israelin ihmisten kanssa ja elää heidän kanssaan ikuisesti.(Hosea 2:19-20)

Hosea 2:19 Minä kihlaan sinun itselleni ijankaikkisesti; ja minä kihlaan sinun itselleni vanhurskaudessa, tuomiossa, armossa ja laupiudessa.
20 Minä kihlaan tosin sinun itselleni uskossa, ja sinun pitää Herran tunteman.

Kirkona olemme Kristuksen morsian.(Ephesians 5:31-32)

Ephesians 5:31 Sentähden pitää ihmisen antaman ylön isänsä ja äitinsä, ja vaimoonsa sidottu oleman, ja ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi.
32 Tämä salaisuus on suuri; mutta minä puhun Kristuksesta ja seurakunnasta.

Paavali yritti sovittaa meidät Kristukseen.(2 Corinthians 11:2)

2 Corinthians 11:2 Sillä minä kiivaan teitä Jumalan kiivaudella. Sillä minä olen teitä kihlannut yhdelle miehelle, että minä puhtaan neitseen Kristukselle tuottaisin.

Osallistumme Kristuksen morsiamena Karitsan hääjuhlassa.(Revelation 19:7, Revelation 21:9)

Revelation 19:7 Iloitkaamme ja riemuitkaamme, ja antakaamme kunnia hänelle, sillä Karitsan häät ovat tulleet, ja sen emäntä valmisti itsensä.

Revelation 21:9 Ja minun tyköni tuli yksi seitsemästä enkelistä, joilla oli seitsemän maljaa täynnä seitsentä viimeistä vitsausta, ja puhui minun kanssani, sanoen: tule, minä osoitan sinulle morsiamen, Karitsan emännän.