1294. Jumala kaatoi Pyhän Hengen niille, jotka uskoivat Jeesukseen Kristuksena Israelin jäännöksen joukossa ja tekivät heistä kansansa.(Ezekiel 11:17-20)
Hebrews 8:10-12, Acts 5:31-32

Vanhassa testamentissa Jumala puhui antavansa Jumalan Pyhän Hengen Israelin jäännöksen sydämiin tehdäkseen heistä kansansa.(Ezekiel 11:17-20)

Ezekiel 11:17 Sano sentähden: näin sanoo Herra, Herra: minä tahdon koota teitä niistä kansoista, ja koota teitä niistä maakunnista, joihinka te hajoitetut olette, ja tahdon antaa teille Israelin maan.
18 Sinne pitää heidän tuleman ja ottaman sieltä ulos kaiken hänen saastaisuutensa ja kaikki hänen kauhistuksensa.
19 Ja minä tahdon antaa heille yhden sydämen, ja antaa teihin uuden hengen, ja tahdon ottaa pois kivisen sydämen heidän lihastansa, ja antaa heille lihaisen sydämen;
20 Että heidän pitää vaeltaman minun säädyissäni, ja pitämän minun oikeuteni, ja tekemän sen jälkeen; ja heidän pitää oleman minun kanssani, ja minä tahdon olla heidän Jumalansa.

Heprealaisten kirjoittaja lainasi Vanhasta testamentista ja sanoi, että Jumala oli asettanut Jumalan sanan Israelin kansan sydämiin, jotta he voisivat tuntea Jumalan.(Hebrews 8:10-12)

Hebrews 8:10 Sillä tämä on se Testamentti, jonka minä tahdon säätää Israelin huoneelle, niiden päiväin jälkeen, sanoo Herra: minä tahdon antaa minun lakini heidän mieleensä, ja tahdon ne kirjoittaa heidän sydämiinsä, ja tahdon olla heidän Jumalansa, ja heidän pitää oleman minun kansani.
11 Ja ei yhdenkään pidä lähimmäistänsä opettaman eikä veljeänsä, ja sanoman: tunne Herra! sillä kaikki pitää minun tunteman, hamasta pienestä heidän seassansa niin suurimpaan asti.
12 Sillä minä tulen lepytetyksi heidän vääryydestänsä ja heidän synneistänsä, ja heidän vääryyttänsä en minä tahdo enempi muistaa.

Kuten Vanhassa testamentissa luvattiin, Jumala kaatoi Pyhän Hengen niille, jotka uskoivat Jeesukseen Kristuksena.(Acts 5:31-32)

Acts 5:31 Sen on Jumala korottanut oikialle kädellensä Päämieheksi ja Vapahtajaksi, antamaan Israelille parannusta ja syntein anteeksi antamusta.
32 Ja me olemme näiden sanain todistajat, ja myös Pyhä Henki, jonka Jumala on niille antanut, jotka häntä kuulevat.