407. De reden dat God Zijn Zoon uitgezonden, geboren uit een vrouw, geboren onder de wet (Galaten 4:4-5)
Exodus 21:23-25, Filippenzen 2:6-8, Galaten 3:13, Romeinen 8:3, Genesis 3:15, Mattheüs 1:25, Johannes 20:31,1 Johannes 5:1, Galaten 3:26,Mattheüs 20:28, 1 Johannes 4:9-10

In het Oude Testament was hetzelfde nodig als een prijs voor wangedrag.(Exodus 21:23-25)

Exodus 21:23 Maar indien er een dodelijk verderf zal zijn, zo zult gij geven ziel voor ziel.
24 Oog voor oog, tand voor tand, hand voor hand, voet voor voet.
25 Brand voor brand, wond voor wond, buil voor buil.

Volgens de profetieën van Christus in het Oude Testament werd Jezus geboren als een man, afstammeling van een vrouw.(Genesis 3:15, Mattheüs 1:25)

Genesis 3:15 En Ik zal vijandschap zetten tussen u en tussen deze vrouw, en tussen uw zaad en tussen haar zaad; datzelve zal u de kop vermorzelen, en gij zult het de verzenen vermorzelen.

Mattheüs 1:25 En bekende haar niet, totdat zij dezen haar eerstgeboren Zoon gebaard had; en heette Zijn naam JEZUS.

Hoewel Jezus God is, was de reden dat Jezus naar deze aarde kwam als een man om losgeld te worden voor de zonden van de mens.We moeten sterven voor onze zonden.Maar Jezus, die als een man kwam, stierf in onze plaats.(Romeinen 8:3, Galaten 4:4-5, Filippenzen 2:6-8, Galaten 3:13, Mattheüs 20:28, 1 Johannes 4:9-10)

Romeinen 8:3 Want hetgeen der wet onmogelijk was, dewijl zij door het vlees krachteloos was, heeft God, Zijn Zoon zendende in gelijkheid des zondigen vleses, en dat voor de zonde, de zonde veroordeeld in het vlees.

Galaten 4:4 Maar wanneer de volheid des tijds gekomen is, heeft God Zijn Zoon uitgezonden, geworden uit een vrouw, geworden onder de wet;
5 Opdat Hij degenen, die onder de wet waren, verlossen zou, en opdat wij de aanneming tot kinderen verkrijgen zouden.

Filippenzen 2:6 Die in de gestaltenis Gods zijnde, geen roof geacht heeft Gode even gelijk te zijn;
7 Maar heeft Zichzelven vernietigd, de gestaltenis eens dienstknechts aangenomen hebbende, en is den mensen gelijk geworden;
8 En in gedaante gevonden als een mens, heeft Hij Zichzelven vernederd, gehoorzaam geworden zijnde tot den dood, ja, den dood des kruises.

Galaten 3:13 Christus heeft ons verlost van den vloek der wet, een vloek geworden zijnde voor ons; want er is geschreven: Vervloekt is een iegelijk, die aan het hout hangt.

Mattheüs 20:28 Gelijk de Zoon des mensen niet is gekomen om gediend te worden, maar om te dienen, en Zijn ziel te geven tot een rantsoen voor velen.

1 Johannes 4:9 Zo zeide dan de Samaritaanse vrouw tot Hem: Hoe begeert Gij, Die een Jood zijt, van mij te drinken, die een Samaritaanse vrouw ben? Want de Joden houden geen gemeenschap met de Samaritanen.
1 10 Jezus antwoordde en zeide tot haar: Indien gij de gave Gods kendet, en Wie Hij is, Die tot u zegt: Geef Mij te drinken, zo zoudt gij van Hem hebben begeerd, en Hij zoude u levend water gegeven hebben.

Nu, als we geloven dat Jezus de Christus is, worden we gered en worden we zonen van God.(1 Johannes 5:1, Johannes 20:31, Galaten 3:26)

1 Johannes 5:1 Na dezen was een feest der Joden, en Jezus ging op naar Jeruzalem.

Johannes 20:31 Maar deze zijn geschreven, opdat gij gelooft, dat Jezus is de Christus, de Zone Gods; en opdat gij, gelovende, het leven hebt in Zijn Naam.

Galaten 3:26 Want gij zijt allen kinderen Gods door het geloof in Christus Jezus.