70. De evangelisatie van de Bijbel (Mattheüs 10:11-14)
Handelingen 2:36-37, 41-42, Handelingen 5:42, Handelingen 9:20,22, Handelingen 13:15,23, Handelingen 17:2-4,10, Handelingen 18:5, Handelingen 19:8-10, Handelingen 28:23, 30-31

Evangelisatie van de Bijbel is om mensen te vertellen dat Jezus de Christus is, en vindt degenen die echt in Jezus geloven als de Christus, en getuigt hun gedurende de hele geschriften dat Jezus de Christus is.(Mattheüs 10:11-14)

Mattheüs 10:11 En in wat stad of vlek gij zult inkomen, onderzoekt, wie daarin waardig is; en blijft aldaar, totdat gij daar uitgaat.
12 En als gij in het huis gaat, zo groet hetzelve.
13 En indien dat huis waardig is, zo kome uw vrede over hetzelve, maar indien het niet waardig is, zo kere uw vrede weder tot u.
14 En zo iemand u niet zal ontvangen, noch uw woorden horen, uitgaande uit dat huis of uit dezelve stad, schudt het stof uwer voeten af.

Petrus predikte in Jeruzalem dat Jezus de Christus was.Op dat moment hoorden veel mensen dit, berouwden en geloofden in Jezus als de Christus.Ze werden ook onderwezen door de apostelen.(Handelingen 2:36-37, Handelingen 2:41-42)

Handelingen 2:36 Zo wete dan zekerlijk het ganse huis Israels, dat God Hem tot een Heere en Christus gemaakt heeft, namelijk dezen Jezus, Dien gij gekruist hebt.
37 En als zij dit hoorden, werden zij verslagen in het hart, en zeiden tot Petrus en de andere apostelen: Wat zullen wij doen mannen broeders?

Handelingen 2:41 Die dan zijn woord gaarne aannamen, werden gedoopt; en er werden op dien dag tot hen toegedaan omtrent drie duizend zielen.
42 En zij waren volhardende in de leer der apostelen, en in de gemeenschap, en in de breking des broods, en in de gebeden.

En degenen die in Jezus geloofden zoals de Christus onderwees en predikten dat Jezus de Christus in de tempel en thuis was.(Handelingen 5:42)

Handelingen 5:42 En zij hielden niet op, allen dag, in den tempel en bij de huizen, te leren, en Jezus Christus te verkondigen.

Nadat Paulus de herrezen Jezus op de weg naar Damascus had ontmoet, besefte Paulus dat Jezus de Christus was.Daarna ging hij naar de synagoge en predikte dat Jezus de Christus was.(Handelingen 9:20, Handelingen 9:22)

Handelingen 9:20 En hij predikte terstond Christus in de synagogen, dat Hij de Zoon van God is.

Handelingen 9:22 Doch Saulus werd meer en meer bekrachtigd, en overtuigde de Joden, die te Damaskus woonden, bewijzende, dat deze de Christus is.

Paulus ging naar de synagoge en legde het Oude Testament uit om te bewijzen dat Jezus de Christus was, voorgesteld in het Oude Testament.(Handelingen 13:15, Handelingen 13:23, Handelingen 17:2-3, Handelingen 18:4-5)

Handelingen 13:15 En na het lezen der wet en der profeten, zonden de oversten der synagogen tot hen, zeggende: Mannen broeders, indien er enig woord van vertroosting tot het volk in u is, zo spreekt.

Handelingen 13:23 Van het zaad dezes heeft God Israel, naar de belofte, verwekt den Zaligmaker Jezus;

Handelingen 17:2 En Paulus, gelijk hij gewoon was, ging tot hen in, en drie sabbatten lang handelde hij met hen uit de Schriften,
3 Dezelve openende, en voor ogen stellende, dat de Christus moest lijden en opstaan uit de doden, en dat deze Jezus is de Christus, Dien ik, zeide hij, ulieden verkondige.

Handelingen 18:4 En hij handelde op elken sabbat in de synagoge, en bewoog tot het geloof Joden en Grieken.
5 En als Silas en Timotheus van Macedonie afgekomen waren, werd Paulus door den Geest gedrongen, betuigende den Joden, dat Jezus is de Christus.

Ook verzamelde Paulus alleen de discipelen afzonderlijk en legde het Oude Testament dagelijks uit, met het argument dat Jezus de Christus was die in het Oude Testament werd geprofeteerd.(Handelingen 19:8-10)

Handelingen 19:8 En hij ging in de synagoge, en sprak vrijmoediglijk, drie maanden lang met hen handelende, en hun aanradende de zaken van het Koninkrijk Gods.
9 Maar als sommigen verhard werden, en ongehoorzaam waren, kwaadsprekende van den weg des Heeren voor de menigte, week hij van hen, en scheidde de discipelen af, dagelijks handelende in de school van zekeren Tyrannus.
10 En dit geschiedde twee jaren lang, alzo dat allen, die in Azie woonden, het Woord van den Heere Jezus hoorden, beiden Joden en Grieken.

Zelfs toen Paulus twee jaar gevangen zat in een Romeinse gevangenis, nam hij het Oude Testament en getuigde aan degenen die hem bezochten dat Jezus de Christus was, in het Oude Testament geprofeteerd.(Handelingen 28:23, Handelingen 28:30-31)

Handelingen 28:23 En als zij hem een dag gesteld hadden, kwamen er velen in zijn woonplaats; denwelken hij het Koninkrijk Gods uitlegde, en betuigde, en poogde hen te bewegen tot het geloof in Jezus, beide uit de wet van Mozes en de profeten, van des morgens vroeg tot den avond toe.

Handelingen 28:30 En Paulus bleef twee gehele jaren in zijn eigen gehuurde woning; en ontving allen, die tot hem kwamen;
31 Predikende het Koninkrijk Gods, en lerende van den Heere Jezus Christus met alle vrijmoedigheid, onverhinderd.