72.JESUS is niet gekomen om vrede op aarde te brengen.(Doel van zijn komst) (Mattheüs 10:34)

Mattheüs 10:34 Meent niet, dat Ik gekomen ben, om vrede te brengen op de aarde; Ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar het zwaard.

Jezus kwam naar deze aarde om het werk van Christus te volbrengen en mensen in dit feit te laten geloven en gered te worden.(Johannes 20:31)

Johannes 20:31 Maar deze zijn geschreven, opdat gij gelooft, dat Jezus is de Christus, de Zone Gods; en opdat gij, gelovende, het leven hebt in Zijn Naam.

De betekenis van Christus is de gezalfde.Het woord Christus betekent koning, profeet en priester.Jezus kwam naar deze aarde om het werk van de ware koning, de ware profeet en de ware priester te vervullen.

Toen Jezus stierf aan het kruis, volbracht hij het werk van de ware koning door Satans hoofd te verpletteren.(1 Johannes 3:8, Genesis 3:15)

1 Johannes 3:8 De wind blaast, waarheen hij wil, en gij hoort zijn geluid; maar gij weet niet, van waar hij komt, en waar hij heen gaat; alzo is een iegelijk, die uit den Geest geboren is.

Genesis 3:15 En Ik zal vijandschap zetten tussen u en tussen deze vrouw, en tussen uw zaad en tussen haar zaad; datzelve zal u de kop vermorzelen, en gij zult het de verzenen vermorzelen.

Jezus vervulde het werk van de ware priester door voor ons aan het kruis te sterven.(Markus 10:45)

Markus 10:45 Want ook de Zoon des mensen is niet gekomen, om gediend te worden, maar om te dienen, en Zijn ziel te geven tot een rantsoen voor velen.

Door aan het kruis te sterven, vervulde Jezus het werk van de ware profeet die de weg opende om God te ontmoeten.(Johannes 4:16)

Johannes 4:16 Jezus zeide tot haar: Ga heen, roep uw man, en kom hier.

Jezus volbracht het werk van Christus aan het kruis.(Johannes 19:30)

Johannes 19:30 Toen Jezus dan den edik genomen had, zeide Hij: Het is volbracht! En het hoofd buigende, gaf den geest.