484. Daarom staan broeders vast en houd vast en houd de tradities vast die u is geleerd, of het nu een woord of onze brief is.(2 Thessalonicenzen 2:15)
1 Corinthiërs 15:3, Efeziërs 3:2-4, Handelingen 9:22, Handelingen 17:2-3, Handelingen 18:4-5

Paulus vertelde de Thessalonische gelovigen om te houden wat Paulus in woorden en letters onderwees.(2 Thessalonicenzen 2:15, 1 Corinthiërs 15:3, Efeziërs 3:2-4)

2 Thessalonicenzen 2:15 Zo dan, broeders, staat vast en houdt de inzettingen, die u geleerd zijn, hetzij door ons woord, hetzij door onzen zendbrief.

1 Corinthiërs 15:3 Want ik heb ulieden ten eerste overgegeven, hetgeen ik ook ontvangen heb, dat Christus gestorven is voor onze zonden, naar de Schriften;

Efeziërs 3:2 Indien gij maar gehoord hebt van de bedeling der genade Gods, die mij gegeven is aan u;
3 Dat Hij mij door openbaring heeft bekend gemaakt deze verborgenheid, (gelijk ik met weinige woorden te voren geschreven heb;
4 Waaraan gij, dit lezende, kunt bemerken mijn wetenschap, in deze verborgenheid van Christus),

Paulus getuigde aan de mensen dat Jezus de Christus was, profeteerde in het Oude Testament, en hij leerde dit ook aan de heiligen per woord en brief.(Handelingen 9:22, Handelingen 17:2-3, Handelingen 18:4-5)

Handelingen 9:22 Doch Saulus werd meer en meer bekrachtigd, en overtuigde de Joden, die te Damaskus woonden, bewijzende, dat deze de Christus is.

Handelingen 17:2 En Paulus, gelijk hij gewoon was, ging tot hen in, en drie sabbatten lang handelde hij met hen uit de Schriften,
3 Dezelve openende, en voor ogen stellende, dat de Christus moest lijden en opstaan uit de doden, en dat deze Jezus is de Christus, Dien ik, zeide hij, ulieden verkondige.

Handelingen 18:4 En hij handelde op elken sabbat in de synagoge, en bewoog tot het geloof Joden en Grieken.
5 En als Silas en Timotheus van Macedonie afgekomen waren, werd Paulus door den Geest gedrongen, betuigende den Joden, dat Jezus is de Christus.