492. De verborgen waarheid, Christus die zich in het vlees manifesteerde (1 Timotheüs 3:16)
Johannes 1:14, Romeinen 1:3, 1 Johannes 1:1-2, Colossenzen 1:23, Markus 16:19, Handelingen 1:8-9

Christus was verborgen en aan ons geopenbaard in het vlees.(1 Timotheüs 3:16, Johannes 1:14, Romeinen 1:3, 1 Johannes 1:1-2)

1 Timotheüs 3:16 En buiten allen twijfel, de verborgenheid der godzaligheid is groot; God is geopenbaard in het vlees, is gerechtvaardigd in den Geest, is gezien van de engelen, is gepredikt onder de heidenen, is geloofd in de wereld, is opgenomen in heerlijkheid.

Johannes 1:14 En het Woord is vlees geworden, en heeft onder ons gewoond (en wij hebben Zijn heerlijkheid aanschouwd, een heerlijkheid als des Eniggeborenen van den Vader), vol van genade en waarheid.

Romeinen 1:3 Van Zijn Zoon,, Die geworden is uit het zaad van David, naar het vlees;

1 Johannes 1:1 In den beginne was het Woord, en het Woord was bij God, en het Woord was God.
1 2 Dit was in den beginne bij God.

Het evangelie dat Jezus de Christus is, is en zal in alle naties worden gepredikt.(Colossenzen 1:23, Handelingen 1:8)

Colossenzen 1:23 Indien gij maar blijft in het geloof, gefondeerd en vast, en niet bewogen wordt van de hope des Evangelies, dat gij gehoord hebt, hetwelk gepredikt is onder al de kreature, die onder den hemel is; van hetwelk ik Paulus een dienaar geworden ben;

Handelingen 1:8 Maar gij zult ontvangen de kracht des Heiligen Geestes, Die over u komen zal; en gij zult Mijn getuigen zijn, zo te Jeruzalem, als in geheel Judea en Samaria, en tot aan het uiterste der aarde.

Jezus, de Christus, opgestegen naar de hemel.(Markus 16:19, Handelingen 1:9)

Markus 16:19 De Heere dan, nadat Hij tot hen gesproken had, is opgenomen in den hemel, en is gezeten aan de rechter hand Gods.

Handelingen 1:9 En als Hij dit gezegd had, werd Hij opgenomen, daar zij het zagen, en een wolk nam Hem weg van hun ogen.