585. Mijn broeders, tel het allemaal vreugde als je in verschillende beproevingen valt, (Jakobus 1:2-4)
1 Corinthiërs 10:13, 1 Petrus 1:5-6, Prediker 1:10, 2 Corinthiërs 5:17

God staat ons toe om getest te worden om ons heel te maken.(Jakobus 1:2-4, 1 Corinthiërs 10:13)

Jakobus 1:2 Acht het voor grote vreugde, mijn broeders, wanneer gij in velerlei verzoekingen valt;
3 Wetende, dat de beproeving uws geloofs lijdzaamheid werkt.
4 Doch de lijdzaamheid hebbe een volmaakt werk, opdat gij moogt volmaakt zijn en geheel oprecht, in geen ding gebrekkelijk.

1 Corinthiërs 10:13 Ulieden heeft geen verzoeking bevangen dan menselijke; doch God is getrouw, Die u niet zal laten verzocht worden boven hetgeen gij vermoogt; maar Hij zal met de verzoeking ook de uitkomst geven, opdat gij ze kunt verdragen.

God beschermt ons ook wanneer we in de verleiding komen omdat we in Jezus als de Christus geloven.(1 Petrus 1:5)

1 Petrus 1:5 Die in de kracht Gods bewaard wordt door het geloof tot de zaligheid, die bereid is, om geopenbaard te worden in den laatsten tijd.

God staat ons toe om in de verleiding te komen om Christus dagelijks te leren kennen.Christus is het Woord van God en het brood van ons leven.(Deuteronomium 8:3, Johannes 1:14, Johannes 6:48)

Deuteronomium 8:3 En Hij verootmoedigde u, en liet u hongeren, en spijsde u met het Man, dat gij niet kendet, noch uw vaderen gekend hadden; opdat Hij u bekend maakte, dat de mens niet alleen van het brood leeft, maar dat de mens leeft van alles, wat uit des HEEREN mond uitgaat.

Johannes 1:14 En het Woord is vlees geworden, en heeft onder ons gewoond (en wij hebben Zijn heerlijkheid aanschouwd, een heerlijkheid als des Eniggeborenen van den Vader), vol van genade en waarheid.

Johannes 6:48 Ik ben het Brood des levens.