661. Christus, die de sleutels van de dood en van Hades heeft.(Openbaring 1:18)
Deuteronomium 32:39, 1 Corinthiërs 15:54-57,

Het Oude Testament profeteerde dat God de dood voor altijd zou vernietigen en onze tranen zou wegvagen.(Jesaja 25:8, Hosea 13:4)

Jesaja 25:8 Hij zal den dood verslinden tot overwinning, en de Heere HEERE zal de tranen van alle aangezichten afwissen; en Hij zal de smaadheid Zijns volks van de ganse aarde wegnemen; want de HEERE heeft het gesproken.

Hosea 13:4 Ik ben toch de HEERE, uw God, van Egypteland af; daarom zoudt gij geen God kennen dan Mij alleen, want er is geen Heiland dan Ik.

God heeft alle soevereiniteit.Ons leven en dood zijn in Gods handen.(Deuteronomium 32:39)

Deuteronomium 32:39 Ziet nu, dat Ik, Ik Die ben, en geen God met Mij, Ik dood en maak levend; Ik versla en Ik heel; en er is niemand, die uit Mijn hand redt!

Jezus veroverde de dood door aan het kruis te sterven en op te wekken.Nu heeft Jezus de sleutel over de dood en geeft de overwinning aan ons die in Jezus Christus geloven.(1 Corinthiërs 15:54-57, Openbaring 1:18)

1 Corinthiërs 15:54 En wanneer dit verderfelijke zal onverderfelijkheid aangedaan hebben, en dit sterfelijke zal onsterfelijkheid aangedaan hebben, alsdan zal het woord geschieden, dat geschreven is: De dood is verslonden tot overwinning.
55 Dood, waar is uw prikkel? Hel, waar is uw overwinning?
56 De prikkel nu des doods is de zonde; en de kracht der zonde is de wet.
57 Maar Gode zij dank, Die ons de overwinning geeft door onzen Heere Jezus Christus.

Openbaring 1:18 En Die leef, en Ik ben dood geweest; en zie, Ik ben levend in alle eeuwigheid. Amen. En Ik heb de sleutels der hel en des doods.