764. De enige manier om uit Exodusodus te zijn:het bloed van Christus, het Pascha Lam (Exodus 12:3-7)
Exodus 12:13, 1 Corinthiërs 5:7, Romeinen 8:1-2, 1 Petrus 1:18-19, Hebreeën 9:14

Farao liet de Israëlieten niet gaan totdat alle eerstgeborene van Egypte stierf omdat de Egyptenaren het bloed van het Pascha -lam niet toepassen.Door het bloed van het Pascha -lam op hun deurposten toe te passen, ontsnapten de Israëlieten aan de laatste pest, de dood van hun eerstgeborene, op Egypte.(Exodus 12:3-7, Exodus 12:13)

Exodus 12:3 Spreekt tot de ganse vergadering van Israel, zeggende: Aan den tienden dezer maand neme een iegelijk een lam, naar de huizen der vaderen, een lam voor een huis.
4 Maar indien een huis te klein is voor een lam, zo neme hij het en zijn nabuur, de naaste aan zijn huis, naar het getal der zielen, een iegelijk naar dat hij eten kan; gij zult rekening maken naar het lam.
5 Gij zult een volkomen lam hebben, een manneken, een jaar oud; van de schapen of van de geitenbokken zult gij het nemen.
6 En gij zult het in bewaring hebben tot den veertienden dag dezer maand; en de ganse gemeente der vergadering van Israel zal het slachten tussen twee avonden.
7 En zij zullen van het bloed nemen, en strijken het aan beide zijposten, en aan den bovendorpel, aan de huizen, in welke zij het eten zullen.

Exodus 12:13 En dat bloed zal ulieden tot een teken zijn aan de huizen, waarin gij zijt; wanneer Ik het bloed zie, zal Ik ulieden voorbij gaan; en er zal geen plaag onder ulieden ten verderve zijn, wanneer Ik Egypteland slaan zal.

Het Pascha -lam ten tijde van de Exodusodus verwijst naar Christus.Christus werd opgeofferd om ons te redden van alle calamiteiten.(1 Corinthiërs 5:7)

1 Corinthiërs 5:7 Zuivert dan den ouden zuurdesem uit, opdat gij een nieuw deeg zijn moogt, gelijk gij ongezuurd zijt. Want ook ons Pascha is voor ons geslacht, namelijk Christus.

Degenen die in Jezus geloven als de Christus, worden bevrijd van de wet van zonde en dood.(Romeinen 8:1-2, 1 Petrus 1:18-19)

Romeinen 8:1 Zo is er dan nu geen verdoemenis voor degenen, die in Christus Jezus zijn, die niet naar het vlees wandelen, maar naar den Geest.
2 Want de wet des Geestes des levens in Christus Jezus heeft mij vrijgemaakt van de wet der zonde en des doods.

1 Petrus 1:18 Wetende dat gij niet door vergankelijke dingen, zilver of goud, verlost zijt uit uw ijdele wandeling, die u van de vaderen overgeleverd is;
19 Maar door het dierbaar bloed van Christus, als van een onbestraffelijk en onbevlekt Lam;

We worden gereinigd uit dode werken van het bloed van Christus, en we zijn in staat om God te dienen.(Hebreeën 9:14)

Hebreeën 9:14 Hoeveel te meer zal het bloed van Christus, Die door den eeuwigen Geest Zichzelven Gode onstraffelijk opgeofferd heeft, uw geweten reinigen van dode werken, om den levende God te dienen?