827. Alle offers die niet door Christus is vervloekt.(Leviticus 10:1-2)
Galaten 1:6-9, 1 Corinthiërs 16:22, 2 Corinthiërs 11:4, Johannes 14:6, Handelingen 4:12, 1 Corinthiërs 3:11, 1 Timotheüs 1:3

In het Oude Testament verbrandden Aarons zonen Nadab en Abihu wierook voor God met andere branden die God niet had geboden en stierf.(Leviticus 10:1-2)

Leviticus 10:1 En de zonen van Aaron, Nadab en Abihu, namen een ieder zijn wierookvat, en deden vuur daarin, en legden reukwerk daarop, en brachten vreemd vuur voor het aangezicht des HEEREN, hetwelk hij hen niet geboden had.
2 Toen ging een vuur uit van het aangezicht des HEEREN, en verteerde hen; en zij stierven voor het aangezicht des HEEREN.

Als u een ander evangelie predikt dan het evangelie dat Jezus de Christus is, zult u vervloekt worden.(Galaten 1:6-9)

Galaten 1:6 Ik verwonder mij, dat gij zo haast wijkende van dengene, die u in de genade van Christus geroepen heeft, overgebracht wordt tot een ander Evangelie;
7 Daar er geen ander is; maar er zijn sommigen, die u ontroeren, en het Evangelie van Christus willen verkeren.
8 Doch al ware het ook, dat wij, of een engel uit den hemel u een Evangelie verkondigde, buiten hetgeen wij u verkondigd hebben, die zij vervloekt.
9 Gelijk wij te voren gezegd hebben, zo zeg ik ook nu wederom: Indien u iemand een Evangelie verkondigt, buiten hetgeen gij ontvangen hebt, die zij vervloekt.

Als iemand niet van Christus houdt, zal hij vervloekt worden.(1 Corinthiërs 16:22)

1 Corinthiërs 16:22 Indien iemand den Heere Jezus Christus niet liefheeft, die zij een vervloeking; Maran-atha!

We moeten oppassen dat we geen ander evangelie ontvangen dan het evangelie dat Jezus de Christus is.(2 Corinthiërs 11:4, 1 Timotheüs 1:3)

2 Corinthiërs 11:4 Want indien degene, die komt, een anderen Jezus predikte, dien wij niet gepredikt hebben, of indien gij een anderen geest ontvingt, dien gij niet hebt ontvangen, of een ander Evangelie, dat gij niet hebt aangenomen, zo verdroegt gij hem met recht.

1 Timotheüs 1:3 Gelijk ik u vermaand heb, dat gij te Efeze zoudt blijven, als ik naar Macedonie reisde, zo vermaan ik het u nog, opdat gij sommigen beveelt geen andere leer te leren;

Jezus is de enige manier om God te ontmoeten.(Johannes 14:6, Handelingen 4:12, 1 Corinthiërs 3:11)

Johannes 14:6 Jezus zeide tot hem: Ik ben de Weg, en de Waarheid, en het Leven. Niemand komt tot den Vader, dan door Mij.

Handelingen 4:12 En de zaligheid is in geen Anderen; want er is ook onder den hemel geen andere Naam, Die onder de mensen gegeven is, door Welken wij moeten zalig worden.

1 Corinthiërs 3:11 Want niemand kan een ander fondament leggen, dan hetgeen gelegd is, hetwelk is Jezus Christus.