856. God wil de Heilige Geest op alle mensen door Christus uitstorten.(Numberi 11:29)
Joël 2:28, Handelingen 2:1-4, Handelingen 5:31-32

Toen de Heilige Geest de 70 ouderen in het Oude Testament tegenkwam, was Joshuaua hier jaloers op.Toen vertelde Mozes aan Joshuaua dat God de Heilige Geest wilde uitstorten op al het volk van Israël.(Numberi 11:29)

Numberi 11:29 Doch Mozes zeide tot hem: Zijt gij voor mij ijverende? Och, of al het volk des HEEREN profeten waren, dat de HEERE Zijn Geest over hen gave!

In het Oude Testament werd voorspeld dat God de Heilige Geest zou uitstorten op degenen die weten dat Hij de ware God is.(Joël 2:28)

Joël 2:28 En daarna zal het geschieden, dat Ik Mijn Geest zal uitgieten over alle vlees, en uw zonen en uw dochteren zullen profeteren; uw ouden zullen dromen dromen, uw jongelingen zullen gezichten zien;

De Heilige Geest propheseerde in het Oude Testament kwam over degenen die in Jezus geloofden als de Christus.(Handelingen 2:1-4)

Handelingen 2:1 En als de dag van het Pinkster feest vervuld werd, waren zij allen eendrachtelijk bijeen.
2 En er geschiedde haastelijk uit den hemel een geluid, gelijk als van een geweldigen, gedreven wind, en vervulde het gehele huis, waar zij zaten.
3 En van hen werden gezien verdeelde tongen als van vuur, en het zat op een iegelijk van hen.
4 En zij werden allen vervuld met den Heiligen Geest, en begonnen te spreken met andere talen, zoals de Geest hun gaf uit te spreken.

In Jezus geloven als de Christus is om God te gehoorzamen.De Heilige Geest kwam over degenen die in Jezus geloofden als de Christus.(Handelingen 5:30-32)

Handelingen 5:30 De God onzer vaderen heeft Jezus opgewekt, Welken gij omgebracht hebt, hangende Hem aan het hout.
31 Deze heeft God door Zijn rechter hand verhoogd tot een Vorst en Zaligmaker, om Israel te geven bekering en vergeving der zonden.
32 En wij zijn Zijn getuigen van deze woorden; en ook de Heilige Geest, Welken God gegeven heeft dengenen, die Hem gehoorzaam zijn.