1166. Christus wil in ons hart komen en bij ons leven.(Hooglied 5:2-4)
Openbaring 3:20, Galaten 2:20

In het Oude Testament, in het lied van Solomon of Song of Solomons, vroeg Solomon zijn geliefde om de deur te openen.(Hooglied 5:2-4)

Hooglied 5:2 Ik sliep, maar mijn hart waakte, de stem mijns Liefsten, Die klopte, was: Doe Mij open, Mijn zuster, Mijn vriendin, Mijn duive, Mijn volmaakte! want Mijn hoofd is vervuld met dauw, Mijn haarlokken met nachtdruppen.
3 Ik heb mijn rok uitgetogen, hoe zal ik hem weder aantrekken? Ik heb mijn voeten gewassen, hoe zal ik ze weder bezoedelen?
4 Mijn Liefste trok Zijn hand van het gat der deur; en mijn ingewand werd ontroerd om Zijnentwil.

Jezus, de Christus, klopt op de deur van ons hart en wil in ons hart komen en bij ons leven.(Openbaring 3:20)

Openbaring 3:20 Zie, Ik sta aan de deur, en Ik klop; indien iemand Mijn stem zal horen, en de deur opendoen, Ik zal tot hem inkomen, en Ik zal met hem avondmaal houden, en hij met Mij.

Door in Jezus als de Christus te geloven, stierven we aan het kruis met Christus en stierven weer op met Christus.Het is niet langer wij die in ons leven, maar Christus leeft in ons.(Galaten 2:20)

Galaten 2:20 Ik ben met Christus gekruist; en ik leef, doch niet meer ik, maar Christus leeft in mij; en hetgeen ik nu in het vlees leef, dat leef ik door het geloof des Zoons van God, Die mij liefgehad heeft, en Zichzelven voor mij overgegeven heeft.