1167. De liefde van Christus is sterker dan de dood.(Hooglied 8:6-7)
Johannes 13:1, Galaten 1:4, Romeinen 5:8, 2 Corinthiërs 5:14-15, Romeinen 8:35, 1 Johannes 4:10

In het Oude Testament zei Solomon in zijn lied van Solomon of Song of Solomons dat liefde zo sterk is als de dood en alle dingen overwint.(Hooglied 8:6-7)

Hooglied 8:6 Zet mij als een zegel op Uw hart, als een zegel op Uw arm; want de liefde is sterk als de dood; de ijver is hard als het graf; haar kolen zijn vurige kolen, vlammen des HEEREN.
7 Vele wateren zouden deze liefde niet kunnen uitblussen; ja, de rivieren zouden ze niet verdrinken; al gaf iemand al het goed van zijn huis voor deze liefde, men zou hem te enenmale verachten.

God houdt van ons en stuurde zijn Zoon als een verzoening voor onze zonden.(1 Johannes 4:10)

1 Johannes 4:10 Jezus antwoordde en zeide tot haar: Indien gij de gave Gods kendet, en Wie Hij is, Die tot u zegt: Geef Mij te drinken, zo zoudt gij van Hem hebben begeerd, en Hij zoude u levend water gegeven hebben.

Jezus houdt tot het einde van ons.(Johannes 13:1)

Johannes 13:1 En voor het feest van het pascha, Jezus wetende, dat Zijn ure gekomen was, dat Hij uit deze wereld zou overgaan tot den Vader, alzo Hij de Zijnen, die in de wereld waren, liefgehad had, zo heeft Hij hen liefgehad tot het einde.

Jezus hield van ons en stierf om ons te redden.(Galaten 1:4, Romeinen 5:8, 2 Corinthiërs 5:14-15)

Galaten 1:4 Die Zichzelven gegeven heeft voor onze zonden, opdat Hij ons trekken zou uit deze tegenwoordige boze wereld, naar den wil van onzen God en Vader;

Romeinen 5:8 Maar God bevestigt Zijn liefde jegens ons, dat Christus voor ons gestorven is, als wij nog zondaars waren.

2 Corinthiërs 5:14 Want de liefde van Christus dringt ons; (5:15) Als die dit oordelen, dat, indien Een voor allen gestorven is, zij dan allen gestorven zijn. 15 En Hij is voor allen gestorven, opdat degenen, die leven, niet meer zichzelven zouden leven, maar Dien, Die voor hen gestorven en opgewekt is.

Niemand kan ons scheiden van de liefde van Christus.(Romeinen 8:35, Romeinen 8:39)

Romeinen 8:35 Wie zal ons scheiden van de liefde van Christus? Verdrukking, of benauwdheid, of vervolging, of honger, naaktheid, of gevaar, of zwaard?

Romeinen 8:39 Noch hoogte, noch diepte, noch enig ander schepsel ons zal kunnen scheiden van de liefde Gods, welke is in Christus Jezus, onzen Heere.