1313. Christus wordt de steen onaangeroerd, vernietigt alle heerschappij en alle autoriteit en macht, en heerst over de wereld.(Daniël 2:34-35)
Daniël 2:44-45, Mattheüs 21:44, Lukas 20:17-18, 1 Corinthiërs 15:24, Openbaring 11:15

In het Oude Testament zag Daniël in een visioen dat een enkele gesneden steen alle afgoden zou vernietigen en de hele wereld zou vullen.(Daniël 2:34-35, Daniël 2:44-45)

Daniël 2:34 Dit zaagt gij, totdat er een steen afgehouwen werd zonder handen, die sloeg dat beeld aan zijn voeten van ijzer en leem, en vermaalde ze.
35 Toen werden te zamen vermaald het ijzer, leem, koper, zilver en goud, en zij werden gelijk kaf van de dorsvloeren des zomers, en de wind nam ze weg, en er werd geen plaats voor dezelve gevonden; maar de steen, die het beeld geslagen heeft, werd tot een groten berg, alzo dat hij de gehele aarde vervulde.

Daniël 2:44 Doch in de dagen van die Koningen zal de God des hemels een Koninkrijk verwekken, dat in der eeuwigheid niet zal verstoord worden; en dat Koninkrijk zal aan geen ander volk overgelaten worden; het zal al die koninkrijken vermalen, en te niet doen, maar zelf zal het in alle eeuwigheid bestaan.
45 Daarom hebt gij gezien, dat uit den berg een steen zonder handen afgehouwen is geworden, die het ijzer, koper, leem, zilver en goud vermaalde; de grote God heeft den koning bekend gemaakt, wat hierna geschieden zal; de droom nu is gewis, en zijn uitlegging is zeker.

Jezus zei ook dat de steen die de bouwers verwierp alle autoriteit zou breken zoals vastgelegd in het Oude Testament.(Mattheüs 21:44, Lukas 20:17-18)

Mattheüs 21:44 En wie op deze steen valt, die zal verpletterd worden; en op wien hij valt, dien zal hij vermorzelen.

Lukas 20:17 Maar Hij zag hen aan, en zeide: Wat is dan dit, hetwelk geschreven staat: De steen, dien de bouwlieden verworpen hebben, deze is tot een hoofd des hoeks geworden?
18 Een iegelijk, die op dien steen valt, zal verpletterd worden, en op wien hij valt, dien zal hij vermorzelen.

Jezus is de Christus die alle vorstendommen en alle autoriteit en macht heeft vernietigd.(1 Corinthiërs 15:24)

1 Corinthiërs 15:24 Daarna zal het einde zijn, wanneer Hij het Koninkrijk aan God en den Vader zal overgegeven hebben; wanneer Hij zal te niet gedaan hebben alle heerschappij, en alle macht en kracht.

Wanneer Jezus terugkeert, zal hij de wereld beoordelen en voor altijd regeren.(Openbaring 11:15)

Openbaring 11:15 En de zevende engel heeft gebazuind, en er geschiedden grote stemmen in den hemel, zeggende: De koninkrijken der wereld zijn geworden onzes Heeren en van Zijn Christus, en Hij zal als Koning heersen in alle eeuwigheid.