1339. Door Christus redt God het overblijfsel van Israël en de heidenen die door Gods naam worden geroepen.(Amos 9:11-12)
Handelingen 15:15-18

In het Oude Testament zei God dat hij het overblijfsel van Israël en de heidenen zou redden die bij zijn naam werden geroepen.(Amos 9:11-12)

Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, en Ik zal haar reten vertuinen, en wat aan haar is afgebroken, weder oprichten, en zal ze bouwen, als in de dagen van ouds;
12 Opdat zij erfelijk bezitten het overblijfsel van Edom, en al de heidenen, die naar Mijn Naam genoemd worden, spreekt de HEERE, Die dit doet.

Volgens de profetie van het Oude Testament werden zowel Joden als heidenen die in Jezus geloofden als de Christus gered.(Handelingen 15:15-18)

Handelingen 15:15 En hiermede stemmen overeen de woorden der profeten, gelijk geschreven is:
16 Na dezen zal Ik wederkeren, en weder opbouwen de tabernakel van David, die vervallen is, en hetgeen daarvan verbroken is, weder opbouwen, en Ik zal denzelven weder oprichten.
17 Opdat de overblijvende mensen den Heere zoeken, en al de heidenen, over welken Mijn Naam aangeroepen is, spreekt de Heere, Die dit alles doet.
18 Gode zijn al Zijn werken van eeuwigheid bekend.