Exodus 28:4, Leviticus 16:4, Isaiah 6:1, Exodus 28:8

Ve Starém zákoně nosili velekněží oblečení, které byly přitahovány k nohám a nosily prsa.(Exodus 28:4, Leviticus 16:4, Exodus 28:8)

Exodus 28:4 Tato pak jsou roucha, kteráž udělají, náprsník, náramenník, plášť a sukni s oky, čepici a pás. Takové šaty svaté udělají Aronovi bratru tvému a synům jeho, aby úřad kněžský konali přede mnou.

Leviticus 16:4 V sukni lněnou svatou obleče se, a košilku lněnou bude míti na těle hanby své, pasem také lněným opáše se, a čepici lněnou vstaví na hlavu, roucha zajisté svatá jsou tato; i umyje vodou tělo své a obleče se v ně.

Exodus 28:8 Přepásaní pak přes ten náramenník, kteréž na něm bude, podobné bude dílu jeho; z týchž věcí bude, totiž z zlata, z postavce modrého a z šarlatu, a z červce dvakrát barveného, a z hedbáví bílého přesukovaného.

Ve Starém zákoně bylo předpovězeno, že Kristus přijde jako skutečný velekněz.(Isaiah 6:1)

Isaiah 6:1 Léta, kteréhož umřel král Uziáš, viděl jsem Pána sedícího na trůnu vysokém a vyzdviženém, a podolek jeho naplňoval chrám.

Ježíš je skutečným veleknězem, který zemřel za odpuštění našich hříchů.(Revelation 1:13)

Revelation 1:13 A uprostřed sedmi svícnů podobného Synu člověka, oblečeného v dlouhé roucho a přepásaného na prsech pasem zlatým.