Philippians 4:3, Revelation 3:5, Revelation 20:12,15, Revelation 21:27, Daniel 12:1, Exodus 32:32, Luke 10:20

Ve Starém zákoně se píše, že všechny ty, jejichž jména jsou psána v knize života v nebi, budou spaseni.(Daniel 12:1, Exodus 32:32)

Daniel 12:1 Toho času postaví se Michal, kníže veliké, kterýž zastává synů lidu tvého, a bude čas ssoužení, jakéhož nebylo, jakž jest národ, až do toho času; toho, pravím, času vysvobozen bude lid tvůj, kdožkoli nalezen bude zapsaný v knize.

Exodus 32:32 Nyní pak neb odpusť hřích jejich, a pakli nic, vymaž mne, prosím, z knihy své, kteroužs psal.

Ti, kteří věří v Ježíše jako Krista, mají svá jména psaná v knize života v nebi.(Luke 10:20, Philippians 4:3, Revelation 3:5)

Luke 10:20 Avšak z toho se neradujte, žeť se vám poddávají duchové, ale raději se radujte, že jména vaše napsána jsou v nebesích.

Philippians 4:3 Ano i tebe prosím, tovaryši můj vlastní, budiž jim pomocen, kteréžto v evangelium spolu se mnou pracovaly, i spolu s Klimentem a s jinými pomocníky mými, jejichžto jména napsána jsou v knize života.

Revelation 3:5 Kdo zvítězí, tenť bude odín rouchem bílým; a nevymažiť jména jeho z knih života, ale vyznámť jméno jeho před obličejem Otce svého i před anděly jeho.

Pouze ti, jejichž jména jsou psána v jehněčí knize života, vstupují do nebeského království.(Revelation 2:27)

Revelation 2:27 I budeť je spravovati prutem železným, a jako nádoba hrnčířova střískáni budou, jakž i já vzal jsem od Otce svého.

Ti, kteří nevěří v Ježíše, protože Kristus nebudou mít svá jména napsaná v jehněčí knize života a budou žít jako otroky k Satanovi a jít do pekla.(Revelation 13:8, Revelation 20:12, Revelation 20:15)

Revelation 13:8 Protož klaněti se jí budou všickni, kteříž přebývají na zemi, jichžto jména nejsou napsaná v knihách života Beránka, toho zabitého od počátku světa.

Revelation 20:12 I viděl jsem mrtvé, malé i veliké, stojící před obličejem Božím, a knihy otevříny jsou. A jiné knihy také jsou otevříny, to jest knihy života, i souzeni jsou mrtví podle toho, jakž psáno bylo v knihách, totiž podle skutků svých.

Revelation 20:15 I ten, kdož není nalezen v knihách života, uvržen jest do jezera ohnivého.