Genesis 2:17, John 8:44, 2 Corinthians 11:3, Isaiah 14:12-15

Bůh přikázal Adamovi, aby nejedl ovoce dobra a zla.Bůh varoval Adama, že v den, kdy snědl zakázané ovoce, určitě zemřel.(Genesis 2:17)

Genesis 2:17 Ale z stromu vědění dobrého a zlého nikoli nejez; nebo v který bys koli den z něho jedl, smrtí umřeš.

Padlý anděl Satan oklamal Adama, aby jedl zakázané ovoce.(Isaiah 14:12-15, Genesis 3:4-5)

Isaiah 14:12 Jakž to, že jsi spadl s nebe, ó lucifeře v jitře vycházející? Poražen jsi až na zem, ještos zemdlíval národy.
13 Však jsi ty říkával v srdci svém: Vstoupím do nebe, nad hvězdy Boha silného vyvýším stolici svou, a posadím se na hoře shromáždění k straně půlnoční.
14 Vstoupím nad výsosti oblaku, budu rovný Nejvyššímu.
15 A ty pak stržen jsi až do pekla, pryč na stranu do jámy.

Genesis 3:4 I řekl had ženě: Nikoli nezemřete smrtí!
5 Ale ví Bůh, že v kterýkoli den z něho jísti budete, otevrou se oči vaše; a budete jako bohové, vědouce dobré i zlé.

Satan, ďábel, se snaží oklamat nevěřící, aby nemohli uvěřit, že Ježíš je Kristus, a dokonce i věřící, aby nemohli hluboce uvěřit, že Ježíš je Kristus.(John 8:44, 2 Corinthians 4:4, 2 Corinthians 11:3)

John 8:44 Vy z otce ďábla jste, a žádosti otce vašeho chcete činiti. On byl vražedník od počátku, a v pravdě nestál; nebo pravdy v něm není. Když mluví lež, z svého vlastního mluví; nebo lhář jest a otec lži.

2 Corinthians 4:4 V nichžto Bůh světa tohoto oslepil mysli, totiž v nevěrných, aby se jim nezasvítilo světlo evangelium slávy Kristovy, kterýž jest obraz Boží.

2 Corinthians 11:3 Ale bojímť se, aby snad, jakož had svedl Evu chytrostí svou, tak nebyly porušeny mysli vaše, abyste se totiž neuchýlili od sprostnosti, kteráž jest v Kristu.