Isaiah 52:7, Isaiah 61:1, Luke 24:44-47, Matthew 28:18-20, Acts 1:8

Ve Starém zákoně Isaiah řekl evangelistům, aby kázali dobrou zprávu:spása a vláda Boha.(Isaiah 40:9, Isaiah 52:7)

Isaiah 40:9 Na horu vysokou vystup sobě, Sione, zvěstovateli věcí potěšených, povyš mocně hlasu svého, Jeruzaléme, zvěstovateli věcí potěšených, povyš, aniž se boj. Rci městům Judským: Aj, Bůh váš.

Isaiah 52:7 Ó jak krásné na horách nohy toho, ješto potěšené věci zvěstuje, a ohlašuje pokoj, toho, ješto zvěstuje dobré, ješto káže spasení, a mluví k Sionu: Kralujeť Bůh tvůj.

Ve Starém zákoně Isaiah prorokoval, že Duch Boží přijde na Krista a že Kristus uzdraví a káže evangelium.(Isaiah 61:1)

Isaiah 61:1 Duch Panovníka Hospodina jest nade mnou, proto že pomazal mne Hospodin, abych kázal evangelium tichým. Poslal mne, abych uvázal rány skroušených srdcem, abych vyhlásil jatým svobodu, a vězňům otevření žaláře,

Starý zákon obsahuje záznam nadcházejícího Krista.Ježíš odhalil svým učedníkům, že byl Kristus zaznamenán ve Starém zákoně.(Luke 24:44-47)

Luke 24:44 A řekl jim: Tatoť jsou slova, kteráž jsem mluvil vám, ještě byv s vámi: Že se musí naplniti všecko, což psáno jest v Zákoně Mojžíšově a v Prorocích i v Žalmích o mně.
45 Tedy otevřel jim mysl, aby rozuměli Písmům.
46 A řekl jim: Že tak psáno jest a tak musil Kristus trpěti, a třetího dne z mrtvých vstáti,
47 A aby bylo kázáno ve jménu jeho pokání a odpuštění hříchů mezi všemi národy, počna od Jeruzaléma.

Vzkříšený Ježíš nám řekl, abychom kázali evangelium, to je, že Ježíš je Kristus, pro celý svět.Prostřednictvím nás bude toto evangelium kázáno celému světu.(Matthew 28:18-20, Acts 1:8)

Matthew 28:18 A přistoupiv Ježíš, mluvil jim, řka: Dána jest mi všeliká moc na nebi i na zemi.
19 Protož jdouce, učte všecky národy, křtíce je ve jméno Otce i Syna i Ducha svatého,
20 Učíce je zachovávati všecko, což jsem koli přikázal vám. A aj, já s vámi jsem po všecky dny, až do skonání světa. Amen.

Acts 1:8 Ale přijmete moc Ducha svatého, přicházejícího na vás, a budete mi svědkové, i v Jeruzalémě, i ve všem Judstvu, i v Samaří, a až do posledních končin země.