Johannes 12:36-40, Romeinen 10:15-16, Johannes 1:10-12

In het Oude Testament was Jesaja verrast dat niemand geloofde dat Christus leed.(Jesaja 53:1)

Jesaja 53:1 Wie heeft onze prediking geloofd, en aan wien is de arm des HEEREN geopenbaard?

Hoewel Christus Jezus vele wonderen verrichtte, zoals het Oude Testament profeteerde, geloofden de Joden niet in Jezus als de Christus.(Johannes 12:36-40, Romeinen 10:15-16)

Johannes 12:36 Terwijl gij het Licht hebt, gelooft in het Licht, opdat gij kinderen des Lichts moogt zijn. Deze dingen sprak Jezus; en weggaande verborg Hij Zich van hen.
37 En hoewel Hij zovele tekenen voor hen gedaan had, nochtans geloofden zij in Hem niet;
38 Opdat het woord van Jesaja, den profeet, vervuld werd, dat hij gesproken heeft: Heere, wie heeft onze prediking geloofd, en wien is de arm des Heeren geopenbaard?
39 Daarom konden zij niet geloven, dewijl Jesaja wederom gezegd heeft:
40 Hij heeft hun ogen verblind, en hun hart verhard; opdat zij met de ogen niet zien, en met het hart niet verstaan, en zij bekeerd worden, en Ik hen geneze.

Romeinen 10:15 En hoe zullen zij prediken, indien zij niet gezonden worden? Gelijk geschreven is: Hoe liefelijk zijn de voeten dergenen, die vrede verkondigen, dergenen, die het goede verkondigen!
16 Doch zij zijn niet allen het Evangelie gehoorzaam geweest; want Jesaja zegt: Heere, wie heeft onze prediking geloofd?

Christus Jezus kwam naar zijn land, maar zijn volk accepteerde hem niet als de Christus.Degenen die Jezus accepteren als de Christus worden echter kinderen van God.(Johannes 1:10-12, 1 Johannes 5:1)

Johannes 1:10 Hij was in de wereld, en de wereld is door Hem gemaakt; en de wereld heeft Hem niet gekend.
11 Hij is gekomen tot het Zijne, en de Zijnen hebben Hem niet aangenomen.
12 Maar zovelen Hem aangenomen hebben, dien heeft Hij macht gegeven kinderen Gods te worden, namelijk die in Zijn Naam geloven;

1 Johannes 5:1 Na dezen was een feest der Joden, en Jezus ging op naar Jeruzalem.