János 6:31-35, 1 Korintusi 10:4, Máté 2:4-6

Az Ószövetségben, amikor az izraeliták éhesek voltak, Isten adta nekik ételt a mennyből, és vizet készített egy szikláról inni.És Isten megparancsolta az izraelitáknak, hogy birtokolják a Kanaán birtoklását, a földet, ahol Krisztus jön.(Nehemiás 9:15)

Nehemiás 9:15 És kenyeret az égbõl adál nékik éhségökben, és vizet a kõsziklából hozál ki nékik szomjúságokban; és mondád nékik, hogy menjenek be és bírják a földet, melyre nézve fölemelted kezedet, hogy nékik adod.

Az az étel, amelyet Isten adott az izraelitáknak, az volt, hogy életet adjon nekik.Jézus az Isten által küldött élet igazi kenyere.(János 6:31-35)

János 6:31 A mi atyáink a mannát ették a pusztában; a mint meg van írva: Mennyei kenyeret adott vala enniök.
32 Monda azért nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: nem Mózes adta néktek a mennyei kenyeret, hanem az én Atyám adja majd néktek az igazi mennyei kenyeret.
33 Mert az az Istennek kenyere, a mely mennybõl száll alá, és életet ád a világnak.
34 Mondának azért néki: Uram, mindenkor add nékünk ezt a kenyeret!
35 Jézus pedig monda nékik: Én vagyok az életnek ama kenyere; a ki hozzám jõ, semmiképen meg nem éhezik, és a ki hisz bennem, meg nem szomjúhozik soha.

Az Ószövetségben Izrael népe képes volt vizet inni a pusztában, mert Krisztus, a spirituális szikla vizet adott nekik.(1 Korintusi 10:4)

1 Korintusi 10:4 És mindnyájan egy lelki italt ittak, mert ittak a lelki kõsziklából, a mely követi vala õket, e kõszikla pedig a Krisztus volt.

Amint az Ószövetségben prófétáltak, Krisztus Betlehemben született, a Kanaán földjén.Ez Jézus.(Máté 2:4-6, Máté 1:16)

Máté 2:4 És egybegyûjtve minden fõpapot és a nép írástudóit, tudakozódik vala tõlük, hol kell a Krisztusnak megszületnie?
5 Azok pedig mondának néki: A júdeai Bethlehemben; mert így írta vala meg a próféta:
6 És te Bethlehem, Júdának földje, semmiképen sem vagy legkisebb Júda fejedelmi városai között: mert belõled származik a fejedelem, a ki legeltetni fogja az én népemet, az Izráelt.

Máté 1:16 Jákób nemzé Józsefet, férjét Máriának, a kitõl született Jézus, a ki Krisztusnak neveztetik.