Ézsaiás 42:1, Ézsaiás 49:5-6, Ézsaiás 52:13, Ézsaiás 53:11, Ezékiel 34:23-24, Ezékiel 37:24-25, Máté 12:18

Az Ószövetségben Isten azt mondta a megsemmisített izraelitáknak, hogy Zerubbabelt kinevezik királynak.(Aggeus 2:23)

Aggeus 2:23 Azon a napon, azt mondja a Seregeknek Ura, felveszlek téged Zorobábel, Sealtiélnek fia, én szolgám, azt mondja az Úr, és olyanná teszlek, mint egy pecsétgyürû, mert téged választottalak el, azt mondja a Seregeknek Ura.

Az Ószövetségben Isten beszélt arról, hogy felveti Jacobadia törzseit, és megmentse a pogányokat Krisztuson keresztül, akit küldne.(Ézsaiás 42:1, Ézsaiás 49:5-6)

Ézsaiás 42:1 Ímé az én szolgám, a kit gyámolítok, az én választottam, a kit szívem kedvel, lelkemet adtam õ belé, törvényt beszél a népeknek.

Ézsaiás 49:5 És most így szól az Úr, a ki engem anyám méhétõl szolgájává alkotott, hogy Jákóbot Õ hozzá megtérítsem és hogy Izráel hozzá gyûjtessék; hiszen tisztelt vagyok az Úr szemeiben és erõsségem az én Istenem!
6 Így szól: Kevés az, hoggy nékem szolgám légy, a Jákób nemzetséginek megépítésére és Izráel megszabadultjainak visszahozására: sõt a népeknek is világosságul adtalak, hogy üdvöm a föld végéig terjedjen!

Az Ószövetségben Isten azt mondta, hogy az igaz Dávid, akit Isten küld, lesz az Izrael népének királya és pásztora, aki kedveli Istent, és megismeri Isten ítéletét a pogányoknak.(Ezékiel 34:23-24, Ezékiel 37:24-25, Máté 12:18)

Ezékiel 34:23 És állatok föléjök egyetlenegy pásztort, hogy legeltesse õket: az én szolgámat, Dávidot, õ legelteti õket s õ lesz nékik pásztoruk.
24 Én pedig, az Úr, leszek nékik Istenök, és az én szolgám, Dávid, fejedelem közöttök. Én, az Úr mondottam.

Ezékiel 37:24 És az én szolgám, Dávid lesz a király õ rajtok, s egy pásztora lesz mindnyájoknak; és az én törvényeim szerint járnak, s parancsolataimat megõrzik és cselekszik.
25 És laknak a földön, melyet adtam vala az én szolgámnak, Jákóbnak, a melyen laktak a ti atyáitok; és laknak azon õk és fiaik és fiaiknak fiai mindörökké, és az én szolgám, Dávid az õ fejedelmök örökké.

Máté 12:18 Ímé az én szolgám, a kit választottam; az én szerelmesem, a kiben az én lelkem kedvét lelé; lelkemet adom õ belé, és ítéletet hirdet a pogányoknak.

Az Ószövetségben Isten azt mondta, hogy Krisztus, aki a jövőben jön, bűneiket viselné, hogy sok embert igazoljon, és hogy végül Krisztus rendkívül magasztos.(Ézsaiás 52:13-15, Ézsaiás 53:11)

Ézsaiás 52:13 Ímé, jó szerencsés lesz szolgám, magasságos, felséges és dicsõ lesz nagyon.
14 Miképen eliszonyodtak tõled sokan, oly rút, nem emberi volt ábrázatja, és alakja sem ember fiaié volt:
15 Akképen ejt ámulatba sok népeket; fölötte a királyok befogják szájokat, mert a mit nékik nem beszéltek volt, azt látják, és mit nem hallottak volt, arra figyelnek.

Ézsaiás 53:11 Mert lelke szenvedése folytán látni fog, [és] megelégszik, ismeretével igaz szolgám sokakat megigazít, és vétkeiket õ viseli.