Máté 24:14, 1 Tesszalonika 5:1-2, 2 Péter 3:10

Mielőtt Jézus felállt volna a mennybe, tanítványai megkérdezték Jézust, mikor helyreállítják Izrael.De Jézus azt mondja, hogy csak Isten tudja akkoriban, és parancsolja, hogy tegye meg a világ evangelizációját.(Apostolok 1:6-8)

Apostolok 1:6 Mikor azért azok egybegyûltek, megkérdék õt, mondván: Uram, avagy nem ez idõben állítod-é helyre az országot Izráelnek?
7 Monda pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az idõket vagy alkalmakat, melyeket az Atya a maga hatalmába helyheztetett.
8 Hanem vesztek erõt, minekutána a Szent Lélek eljõ reátok: és lesztek nékem tanúim úgy Jeruzsálemben, mint az egész Júdeában és Samariában és a földnek mind végsõ határáig.

Nem tudjuk, mikor a világ vége, vagyis más szavakkal, Jézus második eljövetele.Nyilvánvaló azonban, hogy a vége akkor fog jönni, amikor az evangélium, hogy Jézus Krisztus az egész világon prédikálva.(Máté 24:14)

Máté 24:14 És az Isten országának ez az evangyélioma hirdettetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jõ el a vég.

És biztosan az evangéliumot az egész világon prédikálják, és az Úr jön.(1 Tesszalonika 5:1-2, 2 Péter 3:10)

1 Tesszalonika 5:1 Az idõkrõl és idõszakokról pedig, atyámfiai, nem szükség, hogy írjak néktek;
2 Mert igen jól tudjátok ti magatok, hogy az Úrnak napja úgy jõ el, mint a tolvaj éjjel.

2 Péter 3:10 Az Úr napja pedig úgy jõ majd el, mint éjjeli tolvaj, a mikor az egek ropogva elmúlnak, az elemek pedig megégve felbomlanak, és a föld és a rajta lévõ dolgok is megégnek.