5 Mózes 32:39, 1 Korintusi 15:54-57,

Az Ószövetség azt prófétálta, hogy Isten örökre elpusztítja a halált, és megtisztítja a könnyeinket.(Ézsaiás 25:8, Hóseás 13:4)

Ézsaiás 25:8 Elveszti a halált örökre, és letörli az Úr Isten a könyhullatást minden orczáról: és népe gyalázatát eltávolítja az egész földrõl; mert az Úr szólott.

Hóseás 13:4 Pedig én vagyok az Úr, a te Istened Égyiptom földétõl fogva. Nem ismerhetsz más Istent kivülem, és rajtam kivül nincs [más] szabadító!

Istennek minden szuverenitása van.Életünk és halálunk Isten kezében van.(5 Mózes 32:39)

5 Mózes 32:39 Most lássátok meg, hogy én vagyok, és nincs Isten kivülem! Én ölök és elevenítek, én sebesítek és én gyógyítok, és nincs, a ki kezembõl megszabadítson.

Jézus meghódította a halált a kereszten haldoklással és feltámadással.Most Jézusnak van a kulcsa a halál felett, és győzelmet ad nekünk, akik hisznek Jézus Krisztusban.(1 Korintusi 15:54-57, Jelenések 1:18)

1 Korintusi 15:54 Mikor pedig ez a romlandó test romolhatatlanságba öltözik, és e halandó halhatatlanságba öltözik, akkor beteljesül amaz ige, mely meg vagyon írva: Elnyeletett a halál diadalra.
55 Halál! hol a te fullánkod? Pokol! hol a te diadalmad?
56 A halál fullánkja pedig a bûn; a bûn ereje pedig a törvény.
57 De hála az Istennek, a ki a diadalmat adja nékünk a mi Urunk Jézus Krisztus által.

Jelenések 1:18 És az Élõ; pedig halott valék, és ímé élek örökkön örökké Ámen, és nálam vannak a pokolnak és a halálnak kulcsai.