Jelenések 5:5, Ézsaiás 22:22, Ézsaiás 9:7, Jeremiás 23:5, Jelenések 1:18

Az Ószövetségben azt prófétálták, hogy Isten átadja Dávid kulcsait Krisztusnak, akit küld.Azt is jósolta, hogy a Krisztus örökre uralja a világot.(Ézsaiás 22:22, Ézsaiás 9:7)

Ézsaiás 22:22 S az õ vállára adom a Dávid házának kulcsát, és a mit megnyit, senki be nem zárja, és a mit bezár, nem nyitja meg senki;

Ézsaiás 9:7 Uralma növekedésének és békéjének nem lesz vége a Dávid trónján és királysága felett, hogy fölemelje és megerõsítse azt jogosság és igazság által mostantól mindörökké. A seregek Urának buzgó szerelme mívelendi ezt!

Az Ószövetségben előre jelezte, hogy a Krisztus Dávid leszármazottjaként fog jönni.(Jeremiás 23:5)

Jeremiás 23:5 Ímé, eljõnek a napok, azt mondja az Úr, és támasztok Dávidnak igaz magvat, és uralkodik mint király, és bölcsen cselekszik és méltányosságot és igazságot cselekszik e földön.

Dávid kulcsa az a kulcs, amely megnyithatja a menny kapuit.Jézus a Krisztus Dávid kulcsaival.(Jelenések 1:18, Jelenések 3:7, Jelenések 5:5)

Jelenések 1:18 És az Élõ; pedig halott valék, és ímé élek örökkön örökké Ámen, és nálam vannak a pokolnak és a halálnak kulcsai.

Jelenések 3:7 A Filadelfiabeli gyülekezet angyalának is írd meg: Ezt mondja a Szent, az Igaz, a kinél a Dávid kulcsa van, a ki megnyitja és senki be nem zárja, és bezárja és senki meg nem nyitja:

Jelenések 5:5 És egy a Vének közül monda nékem: Ne sírj: ímé gyõzött a Júda nemzetségébõl való oroszlán, Dávid gyökere, hogy felnyissa a könyvet és felbontsa annak hét pecsétét.