5 Mózes 19:3, Józsué 20:2-3, Apostolok 3:14-15, 17-19, Zsidókhoz 4:14, Efézusiakhoz 1:7, Rómaiakhoz 8:1-2

Isten készítette az izraelitákat, akik beléptek a Kanaán földjére, hogy egy menedék városát építsék, ahol a gyilkos elmenekülhet.(4 Mózes 35:6, 4 Mózes 35:11, 4 Mózes 35:15, 4 Mózes 35:25, 4 Mózes 35:28, 5 Mózes 19:3, Józsué 20:2)

4 Mózes 35:6 A városok közül pedig, a melyeket a lévitáknak adtok, hat legyen menedékváros, a melyeket azért adjatok, hogy oda szaladjon a gyilkos; és azokon kivül adjatok negyvenkét várost.

4 Mózes 35:11 Válaszszatok ki magatoknak városokat, a melyek menedékvárosaitok legyenek, hogy oda szaladjon a gyilkos, a ki történetbõl öl meg valakit.

4 Mózes 35:15 Izráel fiainak és a jövevénynek, és az õ közöttök lakozónak menedékül legyen az a hat város, hogy oda szaladjon az, a ki történetbõl öl meg valakit.

4 Mózes 35:25 És mentse ki a gyülekezet a gyilkost a vérbosszuló rokonnak kezébõl, és küldje vissza azt a gyülekezet az õ menedékvárosába, a melybe szaladott vala, és lakozzék abban, míg meghal a fõpap, a ki felkenetett a szent olajjal.

4 Mózes 35:28 Mert az õ menedékvárosában kell laknia a fõpap haláláig; a fõpap halála után pedig visszatérhet a gyilkos az õ örökségének földére.

5 Mózes 19:3 Készítsd meg magadnak az utat [azokhoz], és oszszad három részre a te országod határát, a melyet az Úr, a te Istened ád néked örökségül; azok arra valók legyenek, hogy minden gyilkos oda meneküljön.

Józsué 20:2 Szólj az Izráel fiainak, mondván: Válaszszatok magatoknak menekülésre való városokat, a melyekrõl szóltam néktek Mózes által,

Az a személy, aki véletlenül megölt egy személyt, és elmenekült a menedék városába, elhagyhatja a menedék városát, és visszatérhet a házba, ha a főpap meghalt.Ennek oka az, hogy a főpap halála a gyilkosság ára.(4 Mózes 35:32)

4 Mózes 35:32 Attól se vegyetek váltságot, a ki az õ menedékvárosába szaladt, hogy visszamehessen és otthon lakozzék a fõpap haláláig.

Mivel még azt sem tudtuk, hogy Jézus eleinte a Krisztus, mi is olyanok vagyunk, mint azok, akik Jézust a keresztre halálba hozták.(Apostolok 3:14, Apostolok 3:17-19)

Apostolok 3:14 Ti pedig azt a szentet és igazat megtagadátok és kívánátok, hogy a gyilkos ember bocsáttassék el néktek,

Apostolok 3:17 De most, atyámfiai, tudom, hogy tudatlanságból cselekedtetek, miképen a ti fejedelmeitek is.
18 Az Isten pedig, a mikrõl eleve megmondotta minden õ prófétájának szája által, hogy a Krisztus elszenvedi, ekképen töltötte be.
19 Bánjátok meg azért és térjetek meg, hogy eltöröltessenek a ti bûneitek, hogy így eljõjjenek a felüdülés idei az Úrnak színétõl.

Főpapunkként Jézus a kereszten halt meg, hogy megbocsátjon minden bűneinknek.(Zsidókhoz 9:11-12)

Zsidókhoz 9:11 Krisztus pedig megjelenvén, mint a jövendõ javaknak fõpapja, a nagyobb és tökéletesebb, nem kézzel csinált, azaz nem e világból való sátoron keresztül,
12 És nem bakok és tulkok vére által, hanem az õ tulajdon vére által ment be egyszer s mindenkorra a szentélybe, örök váltságot szerezve.

Jézus a menedék városunk.Nincs elítélés azok számára, akik Jézus Krisztusban vannak.(Rómaiakhoz 8:1-2)

Rómaiakhoz 8:1 Nincsen azért immár semmi kárhoztatásuk azoknak, a kik Krisztus Jézusban vannak, kik nem test szerint járnak, hanem Lélek szerint.
2 Mert a Jézus Krisztusban való élet lelkének törvénye megszabadított engem a bûn és a halál törvényétõl.