Zsoltárok 51:16-17, Ézsaiás 1:11-18, Hóseás 6:6-7, Apostolok 5:31-32, János 17:3

Az Ószövetségben Isten Samuel útján parancsolta Saul királyt, hogy ölje meg az összes amalekitát.Saul király azonban megkímélte Amalek jó juhát és szarvasmarháit, hogy Istennek adják.Aztán Samuel azt mondta Saul királynak, hogy Isten inkább engedelmeskedni akar Isten Igéjének, nem pedig az áldozatnak.(1 Sámuel 15:22)

1 Sámuel 15:22 Sámuel pedig monda: Vajjon kedvesebb-é az Úr elõtt az égõ- és véres áldozat, mint az Úr szava iránt való engedelmesség? Ímé, jobb az engedelmesség a véres áldozatnál és a szófogadás a kosok kövérénél!

Amit Isten az áldozaton keresztül akarja, az az, hogy Izrael népe valóban ismeri Istent.(Zsoltárok 51:16-17, Hóseás 6:6)

Zsoltárok 51:16 Szabadíts meg engemet a vérontástól, oh Isten, szabadításomnak Istene! hogy harsogja nyelvem a te igazságodat.
17 Uram, nyisd meg az én ajakimat, hogy hirdesse szájam a te dicséretedet.

Hóseás 6:6 Mert szeretetet kivánok én és nem áldozatot: az Istennek ismeretét inkább, mintsem égõáldozatokat.

Az Ószövetségben az izraeliták áldozatokat ajánlottak Istennek, de megtagadták az Istent valóban megismerést.(Ézsaiás 1:11-18)

Ézsaiás 1:11 Mire való nékem véres áldozataitoknak sokasága? ezt mondja az Úr; megelégeltem a kosok egészen égõáldozatait és a hízlalt barmok kövérét; s a tulkok, bárányok és bakok vérében nem gyönyörködöm;
12 Ha eljöttök, hogy színem elõtt megjelenjetek, ki kivánja azt tõletek, hogy pitvarimat tapossátok?
13 Ne hozzatok többé hazug ételáldozatot, a jó illattétel útálat elõttem; újhold, szombat s ünnepre-felhívás: bûnt és ünneplést el nem szenvedhetek.
14 Újholdaitokat és ünnepeiteket gyûlöli lelkem; terhemre vannak, elfáradtam viselni.
15 És ha kiterjesztitek kezeiteket, elrejtem szemeimet elõletek; sõt ha megsokasítjátok is az imádságot, én meg nem hallgatom: vérrel rakvák kezeitek.
16 Mosódjatok, tisztuljatok meg, távoztassátok el szemeim elõl cselekedeteitek gonoszságát, szünjetek meg gonoszt cselekedni;
17 Tanuljatok jót tenni; törekedjetek igazságra, vezessétek jóra az erõszakoskodót, pártoljátok az árvák és özvegyek ügyét.
18 No jertek, törvénykezzünk, azt mondja az Úr! ha bûneitek skárlátpirosak, hófehérek lesznek, és ha vérszínûek, mint a karmazsin, olyanok lesznek, mint a gyapjú.

Hinni Jézusban, mint a Krisztusban, hogy megismerje Istent és engedelmeskedjen Isten akaratának.Tehát Isten kiszabadítja a Szent Szellemet azokra, akik azt hiszik, hogy Jézus a Krisztus.(Apostolok 5:31-32, János 17:3)

Apostolok 5:31 Ezt az Isten fejedelemmé és megtartóvá emelte jobbjával, hogy adjon az Izráelnek bûnbánatot és bûnöknek bocsánatát.
32 És mi vagyunk néki bizonyságai ezen beszédek felõl, és a Szent Lélek is, kit Isten adott azoknak, a kik néki engednek.

János 17:3 Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és a kit elküldtél, a Jézus Krisztust.