Geneza 3:4-6, Romani 1:21-23, 2 Corinteni 4:4

În Vechiul Testament, evanghelistul a mărturisit că Dumnezeu i -a dat omului o inimă să tânjească spre eternitate.(Ecclesiast 3:11)

Ecclesiast 3:11 Orice lucru El îl face frumos la vremea lui; a pus în inima lor chiar şi gîndul veciniciei, măcarcă omul nu poate cuprinde, dela început pînă la sfîrşit, lucrarea pe care a făcut -o Dumnezeu.

Cu toate acestea, Satana l -a convins pe primul om, Adam și Eva, să asculte cuvântul lui Dumnezeu și să se abată de la Dumnezeu.(Geneza 3:4-6)

Geneza 3:4 Atunci şarpele a zis femeii: ,,Hotărît, că nu veţi muri:
5 dar Dumnezeu ştie că, în ziua cînd veţi mînca din el, vi se vor deschide ochii, şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscînd binele şi răul“.
6 Femeia a văzut că pomul era bun de mîncat şi plăcut de privit, şi că pomul era de dorit ca să deschidă cuiva mintea. A luat deci din rodul lui, şi a mîncat; a dat şi bărbatului ei, care era lîngă ea, şi bărbatul a mîncat şi el.

Chiar și acum, Satana orbește oameni, astfel încât ei nu pot crede că Isus este Hristos.(2 Corinteni 4:4)

2 Corinteni 4:4 a căror minte necredincioasă a orbit -o dumnezeul veacului acestuia, ca să nu vadă strălucind lumina Evangheliei slavei lui Hristos, care este chipul lui Dumnezeu.

Prin urmare, oamenii nu caută adevăratul Dumnezeu, ci se închină idolilor ca Dumnezeu.(Romani 1:21-23)

Romani 1:21 fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulţămit; ci s’au dedat la gîndiri deşarte, şi inima lor fără pricepere s’a întunecat.
22 S’au fălit că sînt înţelepţi, şi au înebunit;
23 şi au schimbat slava Dumnezelui nemuritor într’o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare şi tîrîtoare.