Ieremia 23:5, Matei 22:41-42, Apocalipsa 22:16

Vechiul Testament a profețit că Hristos va veni ca fiul lui David.(Ieremia 23:5)

Ieremia 23:5 ,,Iată vin zile, zice Domnul, cînd voi ridica lui David o Odraslă, neprihănită. El va împărăţi, va lucra cu înţelepciune, şi va face dreptate şi judecată în ţară.

După căderea națiunii Israelului, nu a mai existat rege, nici preoți și nici mai mulți profeți.Deci, așteptarea lui Hristos pe care Dumnezeu i -ar trimite -o i s -a întâmplat tuturor oamenilor.Toți oamenii se așteptau ca Hristos să vină să facă lucrarea unui adevărat rege, un adevărat preot și un adevărat profet.

În acest moment, un orb l -a simțit pe Isus trecând pe lângă Isus, fiul lui David.Descendenții lui David sunt porecle pentru Hristos.Adică l -a numit pe Isus ca Hristos.(Marcu 10:46-47)

Marcu 10:46 Au ajuns la Ierihon. Şi pe cînd ieşea Isus din Ierihon cu ucenicii Săi şi cu o mare mulţime de oameni, fiul lui Timeu, Bartimeu, un cerşetor orb, şedea jos lîngă drum, şi cerea de milă.
47 El a auzit că trece Isus din Nazaret, şi a început să strige: ,,Isuse, Fiul lui David, ai milă de mine!“

Evreii știau că Hristos va veni în sângele lui David.(Matei 22:41-42)

Matei 22:41 Pe cînd erau strînşi la un loc Fariseii, Isus i -a întrebat:
42 Ce credeţi voi despre Hristos? Al cui fiu este?“ ,,Al lui David“, I-au răspuns ei.

Isus este Hristosul care a împlinit lucrarea adevăratului rege, adevărat preot și adevărat profet care a venit ca descendent al lui David.(Apocalipsa 22:16)

Apocalipsa 22:16 Eu, Isus, am trimes pe îngerul Meu să vă adeverească aceste lucruri pentru Biserici. Eu sînt Rădăcina şi Sămînţa lui David, Luceafărul strălucitor de dimineaţă.