Matei 24:21, Marcu 13:19, Apocalipsa 13:8, Apocalipsa 20:12-15, Apocalipsa 21:27

În Vechiul Testament, Dumnezeu a spus că, chiar și în timpul Marii Necazuri, cei care sunt scrisi în Cartea vieții vor fi mântuiți.(Daniel 12:1)

Daniel 12:1 În vremea aceea se va scula marele voivod Mihail, ocrotitorul copiilor poporului tău; căci aceasta va fi o vreme de strîmtorare, cum n’a mai fost de cînd sînt neamurile şi pînă la vremea aceasta. Dar în vremea aceea, poporul tău va fi mîntuit, şi anume oricine va fi găsit scris în carte.

În ultimele zile vor fi mari necazuri.(Matei 24:21, Marcu 13:19)

Matei 24:21 Pentrucă atunci va fi un necaz aşa de mare, cum n’a fost niciodată dela începutul lumii pînă acum, şi nici nu va mai fi.

Marcu 13:19 Pentrucă în zilele acelea va fi un necaz aşa de mare, cum n’a fost de la începutul lumii, pe care a făcut -o Dumnezeu, pînă azi, şi cum nici nu va mai fi vreodată.

Cei care nu sunt scrise în Cartea vieții lui Dumnezeu vor fi judecați și aruncați în lacul de foc.Dar cei care sunt scrisi în Cartea vieții Mielului vor fi salvați.(Apocalipsa 13:8, Apocalipsa 20:12-13, Apocalipsa 21:27)

Apocalipsa 13:8 Şi toţi locuitorii pămîntului i se vor închina, toţi aceia al căror nume n’a fost scris, dela întemeierea lumii, în cartea vieţii Mielului, care a fost jungheat.

Apocalipsa 20:12 Şi am văzut pe morţi, mari şi mici, stînd în picioare înaintea scaunului de domnie. Nişte cărţi au fost deschise. Şi a fost deschisă o altă carte, care este cartea vieţii. Şi morţii au fost judecaţi după faptele lor, după cele ce erau scrise în cărţile acelea.
13 Marea a dat înapoi pe morţii cari erau în ea; Moartea şi Locuinţa morţilor au dat înapoi pe morţii cari erau în ele. Fiecare a fost judecat după faptele lui.

Apocalipsa 21:27 Nimic întinat nu va intra în ea, nimeni care trăieşte în spurcăciune şi în minciună; ci numai cei scrişi în cartea vieţii Mielului.