Iona 2:10, Matei 12:39-41, Matei 16:4, 1 Corinteni 15:3-4

În Vechiul Testament, profetul Iona a fost înghițit de un pește mare și a vomitat din nou din pește trei zile mai târziu.(Iona 1:17, Iona 2:10)

Iona 1:17 Domnul a trimes un peşte mare să înghită pe Iona, şi Iona a stat în pîntecele peştelui trei zile şi trei nopţi.

Iona 2:10 Domnul a vorbit peştelui, şi peştele a vărsat pe Iona pe pămînt.

Semnul Profetului Vechiului Testament Iona trebuia să prevestească moartea și învierea lui Hristos trei zile mai târziu.(Matei 12:39-41, Matei 16:4)

Matei 12:39 Drept răspuns, El le -a zis: ,,Un neam viclean şi preacurvar cere un semn; dar nu i se va da alt semn, decît semnul proorocului Iona.
40 Căci, după cum Iona a stat trei zile şi trei nopţi în pîntecele chitului, tot aşa şi Fiul omului va sta trei zile şi trei nopţi în inima pămîntului.
41 Bărbaţii din Ninive se vor scula alături de neamul acesta, în ziua judecăţii, şi -l vor osîndi, pentru că ei s’au pocăit la propovăduirea lui Iona; şi iată că aici este Unul mai mare decît Iona.

Matei 16:4 Un neam viclean şi prea curvar cere un semn; nu i se va da alt semn decît semnul proorocului Iona.“ Apoi i -a lăsat şi a plecat.

În timp ce Vechiul Testament a profetizat, Isus, Hristos, a murit și a crescut din morți în a treia zi.(1 Corinteni 15:3-4)

1 Corinteni 15:3 V’am învăţat înainte de toate, aşa cum am primit şi eu: că Hristos a murit pentru păcatele noastre, după Scripturi;
4 că a fost îngropat şi a înviat a treia zi, după Scripturi;