Faptele Apostolilor 20:33-34, Galateni 4:19, 1 Tesaloniceni 2:19, Filipeni 4:1

Pavel a câștigat banii de care avea nevoie pentru a predica Evanghelia.El nu a încărcat Sfinții cu finanțe.(Faptele Apostolilor 20:33-35)

Faptele Apostolilor 20:33 N’am rîvnit nici la argintul, nici la aurul, nici la hainele cuiva.
34 Singuri ştiţi că mînile acestea au lucrat pentru trebuinţele mele şi ale celor ce erau cu mine.
35 În toate privinţele v’am dat o pildă, şi v’am arătat că, lucrînd astfel, trebuie să ajutaţi pe cei slabi, şi să vă aduceţi aminte de cuvintele Domnului Isus, care însuş a zis: ,Este mai ferice să dai decît să primeşti.“

Pentru că ceea ce a vrut Pavel nu era bogăție, ci că sufletele sfinților vor crește în Hristos.(2 Corinteni 12:14-15, Galateni 4:19, Filipeni 4:1, 1 Tesaloniceni 2:19)

2 Corinteni 12:14 Iată că sînt gata să vin a treia oară la voi; şi tot nu vă voi fi o sarcină; căci nu caut bunurile voastre, ci pe voi înşivă. Ce -i drept, nu copiii sînt datori să agonisească pentru părinţii lor, ci părinţii pentru copiii lor.
15 Şi eu, voi cheltui prea bucuros din ale mele, şi mă voi cheltui în totul şi pe mine însumi pentru sufletele voastre. Dacă vă iubesc mai mult, sînt iubit cu atît mai puţin?

Galateni 4:19 Copilaşii mei, pentru cari iarăş simt durerile naşterii, pînăce va lua Hristos chip în voi!

Filipeni 4:1 De aceea, prea iubiţii şi mult doriţii mei fraţi, bucuria şi cununa mea, rămîneţi astfel tari în Domnul, prea iubiţilor!

1 Tesaloniceni 2:19 Căci cine este, în adevăr, nădejdea, sau bucuria, sau cununa noastră de slavă? Nu sînteţi voi, înaintea Domnului nostru Isus Hristos, la venirea Lui?