1 Ioan 5:1, Romani 1:17, Habacuc 2:4, Galateni 3:2, Faptele Apostolilor 5:32, Romani 3:23-26, 28,
Romani 4:5, Romani 5:1, Efeseni 2:8, Filipeni 3:9

Galateni 2:16 Totuş, fiindcă ştim că omul nu este socotit neprihănit, prin faptele Legii, ci numai prin credinţa în Isus Hristos, am crezut şi noi în Hristos Isus, ca să fim socotiţi neprihăniţi prin credinţa în Hristos, iar nu prin faptele Legii; pentrucă nimeni nu va fi socotit neprihănit prin faptele Legii.

Vechiul Testament a profețit că cei drepți ar trăi prin credință.(Habacuc 2:4)

Habacuc 2:4 Iată, i s’a îngîmfat sufletul, nu este fără prihană în el; dar cel neprihănit va trăi prin credinţa lui.

Dreptatea de la Dumnezeu poate fi obținută prin credința în Isus Hristos, de la început până la sfârșit.(Romani 1:17, 1 Ioan 5:1, Romani 3:23-26, Romani 3:28, Romani 4:5, Filipeni 3:9)

Romani 1:17 deoarece în ea este descoperită o neprihănire, pe care o dă Dumnezeu, prin credinţă şi care duce la credinţă, după cum este scris: ,,Cel neprihănit va trăi prin credinţă.“

1 Ioan 5:1 După aceea era un praznic al Iudeilor; şi Isus S’a suit la Ierusalim.

Romani 3:23 Căci toţi au păcătuit, şi sînt lipsiţi de slava lui Dumnezeu.
24 Şi sînt socotiţi neprihăniţi, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea, care este în Hristos Isus.
25 Pe El Dumnezeu L -a rînduit mai dinainte să fie, prin credinţa în sîngele Lui, o jertfă de ispăşire, ca să-Şi arate neprihănirea Lui; căci trecuse cu vederea păcatele dinainte, în vremea în delungei răbdări a lui Dumnezeu;
26 pentruca, în vremea de acum, să-Şi arate neprihănirea Lui în aşa fel în cît, să fie neprihănit, şi totuş să socotească neprihănit pe cel ce crede în Isus.

Romani 3:28 Pentrucă noi credem că omul este socotit neprihănit prin credinţă, fără faptele Legii.

Romani 4:5 pe cînd, celui ce nu lucrează, ci crede în Cel ce socoteşte pe păcătos neprihănit, credinţa pe care o are el, îi este socotită ca neprihănire.

Filipeni 3:9 şi să fiu găsit în El, nu avînd o neprihănire a mea, pe care mi -o dă Legea, ci aceea care se capătă prin credinţa în Hristos, neprihănirea, pe care o dă Dumnezeu, prin credinţă.

Prin harul lui Dumnezeu, am ajuns să credem că Isus este Hristosul.(Efeseni 2:8)

Efeseni 2:8 Căci prin har aţi fost mîntuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine dela voi; ci este darul lui Dumnezeu.

Primirea Duhului Sfânt nu este prin lucrări ale Legii, ci prin credința în Isus ca Hristos.(Galateni 3:2, Faptele Apostolilor 5:30-32)

Galateni 3:2 Iată numai ce voiesc să ştiu dela voi: prin faptele Legii aţi primit voi Duhul, ori prin auzirea credinţei?

Faptele Apostolilor 5:30 Dumnezeul părinţilor noştri a înviat pe Isus, pe care voi L-aţi omorît, atîrnîndu -L pe lemn.
31 Pe acest Isus, Dumnezeu L -a înălţat cu puterea Lui, şi L -a făcut Domn şi Mîntuitor, ca să dea lui Israel pocăinţa şi iertarea păcatelor.
32 Noi sîntem martori ai acestor lucruri, ca şi Duhul Sfînt, pe care L -a dat Dumnezeu celor ce ascultă de El.“