2 Timotei 1:8, 2 Timotei 4:5, 1 Corinteni 9:7, 1 Corinteni 9:9-10,23-25

În acea perioadă, când sfinții au predicat că Isus era Hristos, ei au fost persecutați de evrei.Pavel i -a spus lui Timotei să continue să predice Evanghelia chiar și în mijlocul suferinței.(2 Timotei 2:3-5, 2 Timotei 4:5)

2 Timotei 2:3 Sufere împreună cu mine, ca un bun ostaş al lui Hristos.
4 Niciun ostaş nu se încurcă cu treburile vieţii, dacă vrea să placă celui ce l -a scris la oaste.
5 Şi cine luptă la jocuri, nu este încununat, dacă nu s’a luptat după rînduieli.

2 Timotei 4:5 Dar tu fii treaz în toate lucrurile, rabdă suferinţele, fă lucrul unui evanghelist, şi împlineşte-ţi bine slujba.

Dumnezeu furnizează nevoile celor care predică Evanghelia.(2 Timotei 2:6, 1 Corinteni 9:7, 1 Corinteni 9:9-10)

2 Timotei 2:6 Plugarul trebue să muncească înainte ca să strîngă rodurile.

1 Corinteni 9:7 Cine merge la război pe cheltuiala sa? Cine sădeşte o vie, şi nu mănîncă din rodul ei? Cine paşte o turmă, şi nu mănîncă din laptele turmei?

1 Corinteni 9:9 În adevăr, în Legea lui Moise este scris: ,,Să nu legi gura boului care treieră grîul!“ Pe boi îi are în vedere Dumnezeu aici?
10 Sau vorbeşte El înadins pentru noi? Da, pentru noi a fost scris astfel; căci cine ară, trebuie să are cu nădejde, şi cine treieră grîul, trebuie să -l treiere cu nădejdea că va avea parte de el.

Trebuie să facem tot posibilul pentru a răspândi Evanghelia.(1 Corinteni 9:23-25)

1 Corinteni 9:23 Fac totul pentru Evanghelie, ca să am şi eu parte de ea.
24 Nu ştiţi că ceice aleargă în locul de alergare, toţi aleargă, dar numai unul capătă premiul? Alergaţi dar în aşa fel ca să căpătaţi premiul!
25 Toţi ceice se luptă la jocurile de obşte, se supun la tot felul de înfrînări. Şi ei fac lucrul acesta ca să capete o cunună, care se poate vesteji: noi să facem lucrul acesta pentru o cunună, care nu se poate vesteji.