Matei 4:13 A părăsit Nazaretul, şi a venit de a locuit în Capernaum, lîngă mare, în ţinutul lui Zabulon şi Neftali,
14 ca să se împlinească ce fusese vestit prin proorocul Isaia, care zice:
15 ,,Ţara lui Zabulon şi ţara lui Neftali, înspre mare, dincolo de Iordan, Galilea Neamurilor,
16 Norodul acesta, care zăcea în întunerec, a văzut o mare lumină; şi peste cei ce zăceau în ţinutul şi în umbra morţii, a răsărit lumina.“

Isaia 9:1 Totuş întunerecul nu va împărăţi vecinic pe pămîntul în care acum este necaz. După cum în vremurile trecute a acoperit cu ocară ţara lui Zabulon şi ţara lui Neftali, în vremurile viitoare va acoperi cu slavă ţinutul de lîngă mare, ţara de dincolo de Iordan, Galilea Neamurilor.
2 Poporul, care umbla în întunerec, vede o mare lumină; peste cei ce locuiau în ţara umbrei morţii răsare o lumină.

De asemenea, Isus a predicat Evanghelia Împărăției.Conținutul Evangheliei Împărăției este că a venit Hristos.(Matei 4:17, Matei 4:23)

Matei 4:17 De atunci încolo, Isus a început să propovăduiască, şi să zică: ,,Pocăiţi-vă, căci Împărăţia cerurilor este aproape.“

Matei 4:23 Isus străbătea toată Galilea, învăţînd pe norod în sinagogi, propovăduind Evanghelia Împărăţiei, şi tămăduind orice boală şi orice neputinţă care era în norod.

De asemenea, Isus a predicat Evanghelia în principal în sinagogă.Sinagoga este un loc de adunare pentru cei care cred în iudeism.El a deschis Vechiul Testament evreilor.(Matei 9:35, Marcu 1:39, Luca 4:15, Luca 4:44)

Matei 9:35 Isus străbătea toate cetăţile şi satele, învăţînd pe norod în sinagogi, propovăduind Evanghelia Împărăţiei, şi vindecînd orice fel de boală şi orice fel de neputinţă, care era în norod.

Marcu 1:39 Şi s’a dus să propovăduiască în sinagogi, prin toată Galilea; şi scotea dracii.

Luca 4:15 El învăţa pe oameni în sinagogile lor, şi era slăvit de toţi.

Luca 4:44 Şi propovăduia în sinagogile Galileii.

Cheia evanghelizării lui Isus este găsirea discipolilor.(Matei 4:18-19)

Matei 4:18 Pe cînd trecea pe lîngă marea Galileii, Isus a văzut doi fraţi: pe Simon, zis Petru, şi pe fratele său Andrei, cari aruncau o mreajă în mare; căci erau pescari.
19 El le -a zis: ,,Veniţi după Mine, şi vă voi face pescari de oameni.“

De asemenea, Isus i -a trimis discipolilor săi la oile citite ale Israelului.Aceasta este pentru a explica Evanghelia Împărăției celor care cunosc Vechiul Testament, dar nu o înțeleg cu exactitate.(Matei 10:6)

Matei 10:6 ci să mergeţi mai de grabă la oile pierdute ale casei lui Israel.

În concluzie, pentru a salva oamenii, Isus a găsit mai întâi discipolii săi, s -a dus la cei care au cunoscut mai întâi Vechiul Testament și a deschis Vechiul Testament, spunându -le că a venit Hristos și că Hristos este El însuși.