Geneza 2:17, Ioan 8:44, 2 Corinteni 11:3, Isaia 14:12-15

Dumnezeu i -a poruncit lui Adam să nu mănânce fructul binelui și al răului.Dumnezeu l -a avertizat pe Adam că în ziua în care a mâncat din fructele interzise, cu siguranță va muri.(Geneza 2:17)

Geneza 2:17 dar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănînci, căci în ziua în care vei mînca din el, vei muri negreşit.“

Îngerul căzut Satana l -a înșelat pe Adam să mănânce fructele interzise.(Isaia 14:12-15, Geneza 3:4-5)

Isaia 14:12 Cum ai căzut din cer, Luceafăr strălucitor, fiu al zorilor! Cum ai fost doborît la pămînt, tu, biruitorul neamurilor!
13 Tu ziceai în inima ta: ,Mă voi sui în cer, îmi voi ridica scaunul de domnie mai pe sus de stelele lui Dumnezeu; voi şedea pe muntele adunării dumnezeilor, la capătul miază-noaptei;
14 mă voi sui pe vîrful norilor, voi fi ca Cel Prea Înalt.`
15 Dar ai fost aruncat în locuinţa morţilor, în adîncimile mormîntului!

Geneza 3:4 Atunci şarpele a zis femeii: ,,Hotărît, că nu veţi muri:
5 dar Dumnezeu ştie că, în ziua cînd veţi mînca din el, vi se vor deschide ochii, şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscînd binele şi răul“.

Satana, diavolul, încearcă să -i înșele pe necredincioși, astfel încât ei nu pot crede că Isus este Hristos și chiar credincioșii, astfel încât ei nu pot crede profund că Isus este Hristos.(Ioan 8:44, 2 Corinteni 4:4, 2 Corinteni 11:3)

Ioan 8:44 Voi aveţi de tată pe diavolul; şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru. El dela început a fost ucigaş; şi nu stă în adevăr, pentrucă în el nu este adevăr. Oridecîteori spune o minciună, vorbeşte din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii.

2 Corinteni 4:4 a căror minte necredincioasă a orbit -o dumnezeul veacului acestuia, ca să nu vadă strălucind lumina Evangheliei slavei lui Hristos, care este chipul lui Dumnezeu.

2 Corinteni 11:3 Dar mă tem ca, după cum şarpele a amăgit pe Eva cu şiretlicul lui, tot aşa şi gîndurile voastre să nu se strice dela curăţia şi credincioşia care este faţă de Hristos.