Geneza 22:12-13, Evrei 9:12, Ioan 1:29, 1 Ioan 4:10, Galateni 1:4, Isaia 53:5

Avraam i -a oferit lui Isaac ca o ofrandă arsă lui Dumnezeu, dar Dumnezeu a făcut un berbec pentru a -l oferi ca o ofertă arsă.La fel ca Ram, Avraam a avut o cunoaștere anterioară că Hristos va muri pentru păcatele lui Avraam.(Geneza 22:12-13)

Geneza 22:12 Îngerul a zis: ,,Să nu pui mîna pe băiat, şi să nu -i faci nimic; căci ştiu acum că te temi de Dumnezeu, întrucît n’ai cruţat pe fiul tău, pe singurul tău fiu, pentru Mine.“
13 Avraam a ridicat ochii, şi a văzut înapoia lui un berbece, încurcat cu coarnele într’un tufiş; şi Avraam s’a dus de a luat berbecele, şi l -a adus ca ardere de tot în locul fiului său.

În Vechiul Testament era prezis că Hristos va muri pentru noi.(Isaia 53:5)

Isaia 53:5 Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa, care ne dă pacea, a căzut peste El, şi prin rănile Lui sîntem tămăduiţi.

Dumnezeu ne iubește și l -a trimis pe Fiul Său ca o propovăie pentru a ne ierta păcatele.(1 Ioan 4:10)

1 Ioan 4:10 -Drept răspuns, Isus i -a zis: ,,Dacă ai fi cunoscut tu darul lui Dumnezeu, şi Cine este Cel ce-ţi zice: ,Dă-Mi să beau!` tu singură ai fi cerut să bei, şi El ţi-ar fi dat apă vie.“

Isus este Mielul lui Dumnezeu care a murit pentru a înlătura păcatele lumii.(Ioan 1:29)

Ioan 1:29 A doua zi, Ioan a văzut pe Isus venind la el, şi a zis: ,,Iată Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii!

Isus i -a oferit trupului său lui Dumnezeu ca o propoziție pentru a ne salva.(Evrei 9:12, Galateni 1:4)

Evrei 9:12 şi a intrat, odată pentru totdeauna, în Locul prea sfînt, nu cu sînge de ţapi şi de viţei, ci cu însuş sîngele Său, după ce a căpătat o răscumpărare vecinică.

Galateni 1:4 El S’a dat pe Sine însuş pentru păcatele noastre, ca să ne smulgă din acest veac rău, după voia Dumnezeului nostru şi Tatăl.