Faptele Apostolilor 3:22, Deuteronom 18:15, 18, Faptele Apostolilor 7:35-37, 52, 1John 3:8

Dumnezeu i -a scos pe israeliți din Egipt prin Moise.(Exod 6:13)

Exod 6:13 Domnul a vorbit lui Moise şi lui Aaron, şi le -a dat porunci cu privire la copiii lui Israel şi cu privire la Faraon, împăratul Egiptului, ca să scoată din ţara Egiptului pe copiii lui Israel.

Este profetizat că Dumnezeu va ridica un profet ca Moise, Hristos, pentru a ne mântui.(Deuteronom 18:15, Deuteronom 18:18, Faptele Apostolilor 3:22)

Deuteronom 18:15 Domnul, Dumnezeul tău, îţi va ridica din mijlocul tău, dintre fraţii tăi, un prooroc ca mine: să ascultaţi de el!

Deuteronom 18:18 Le voi ridica din mijlocul fraţilor lor un prooroc ca tine, voi pune cuvintele Mele în gura lui, şi el le va spune tot ce -i voi porunci Eu.

Faptele Apostolilor 3:22 În adevăr, Moise a zis părinţilor noştri: ,,Domnul, Dumnezeul vostru, vă va ridica dintre fraţii voştri un prooroc ca mine; pe El să -L ascultaţi în tot ce vă va spune.

Isus este Hristos, profetul ca Moise a profetizat în Vechiul Testament.(Faptele Apostolilor 7:35-37, Faptele Apostolilor 7:52)

Faptele Apostolilor 7:35 Pe acest Moise, de care se lepădaseră ei, cînd au zis: ,Cine te -a pus pe tine stăpînitor şi judecător?` Dumnezeu l -a trimes ca stăpînitor şi izbăvitor, cu ajutorul îngerului, care i se arătase în rug.
36 El i -a scos din Egipt, şi a făcut minuni şi semne în Egipt, la Marea Roşie, şi în pustie, patruzeci de ani.
37 Acest Moise a zis fiilor lui Israel: ,Domnul, Dumnezeul vostru, vă va ridica dintre fraţii voştri un prooroc ca mine: de el să ascultaţi.“

Faptele Apostolilor 7:52 Pe cari din prooroci nu i-au prigonit părinţii voştri? Au omorît pe ceice vesteau mai dinainte venirea Celui Neprihănit, pe care L-aţi vîndut acum, şi L-aţi omorît.

Isus a rupt Satana ca regele Faraon și ne -a salvat.(1 Ioan 3:8)

1 Ioan 3:8 Vîntul suflă încotro vrea, şi -i auzi vuietul; dar nu ştii de unde vine, nici încotro merge. Tot aşa este cu oricine este născut din Duhul.“