Evrei 9:4, 9-12, 15, Ioan 11:25

În Vechiul Testament, israeliții s -au plâns lui Dumnezeu și mulți israeliți au fost uciși de Dumnezeu.Când israeliții care se plâng au văzut puterea lui Dumnezeu de a -l face pe Rodul lui Aaron încolțit, au încetat să se plângă, iar Dumnezeu a încetat să -i ucidă pe israeliți.(Numeri 17:5, Numeri 17:8, Numeri 17:10)

Numeri 17:5 Bărbatul pe care -l voi alege, va fi acela al cărui toiag va înflori, şi voi pune capăt dinaintea Mea cîrtirilor pe cari le ridică împotriva voastră copiii lui Israel.“

Numeri 17:8 A doua zi, cînd a intrat Moise în cortul mărturiei, iatăcă toiagul lui Aaron, care era pentru casa lui Levi, înverzise, făcuse muguri, înflorise, şi copsese migdale.

Numeri 17:10 Domnul a zis lui Moise: ,,Pune toiagul lui Aaron înapoi înaintea mărturiei, şi să fie păstrat ca un semn pentru cei răzvrătiţi, ca să pui astfel capăt înaintea Mea cîrtirilor lor, şi să nu moară.“

Tija lui Aaron care a fost înroșită în Vechiul Testament arată puterea învierii lui Dumnezeu.Isus este puterea învierii lui Dumnezeu.Cei care cred în Isus ca Hristos vor avea viață eternă și vor fi înviați.(Evrei 9:4, Evrei 9:9-12, Evrei 9:15, Ioan 11:25)

Evrei 9:4 El avea un altar de aur pentru tămîie, şi chivotul legămîntului, ferecat peste tot cu aur. În chivot era un vas de aur cu mană, toiagul lui Aaron, care înfrunzise, şi tablele legămîntului.

Evrei 9:9 Aceasta era o asemănare pentru vremurile de acum, cînd se aduc daruri şi jertfe, cari nu pot duce pe cel ce se închină în felul acesta, la desăvîrşirea cerută de cugetul lui.
10 Ele sînt doar nişte porunci pămînteşti, date, ca toate cele privitoare la mîncări, băuturi şi felurite spălături, pînă la o vreme de îndreptare.
11 Dar Hristos a venit ca Mare Preot al bunurilor viitoare, a trecut prin cortul acela mai mare şi mai desăvîrşit, care nu este făcut de mîni, adică nu este din zidirea aceasta;
12 şi a intrat, odată pentru totdeauna, în Locul prea sfînt, nu cu sînge de ţapi şi de viţei, ci cu însuş sîngele Său, după ce a căpătat o răscumpărare vecinică.

Evrei 9:15 Şi tocmai de aceea este El mijlocitorul unui legămînt nou, pentru ca, prin moartea Lui pentru răscumpărarea din abaterile făptuite supt legămîntul dintîi, cei ce au fost chemaţi, să capete vecinica moştenire, care le -a fost făgăduită.

Ioan 11:25 Isus i -a zis: ,,Eu sînt învierea şi viaţa. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi.