Evrei 12:1, 1 Corinteni 9:24, Filipeni 3:8, Faptele Apostolilor 19:21, Romani 1:15, Romani 15:28

În Vechiul Testament, Iosuaua a spus triburilor care nu au primit țara Canaanului, nu întârzie și mergeți să cucerească țara Canaanului, care le -a fost dată.(Iosua 18:2-4)

Iosua 18:2 Mai rămîneau şapte seminţii ale copiilor lui Israel, cari nu-şi primiseră încă partea de moştenire.
3 Iosua a zis copiilor lui Israel: ,,Pînă cînd vă veţi lenevi să mergeţi să luaţi în stăpînire ţara pe care v’a dat -o Domnul, Dumnezeul părinţilor voştri?
4 Alegeţi trei bărbaţi de fiecare seminţie, şi -i voi porni. Să se scoale, să străbată ţara, să facă un plan în vederea împărţelii, şi să se întoarcă la mine.

Pavel și -a riscat toată viața pentru a face rapid evanghelizarea lumii.(Faptele Apostolilor 9:21, Romani 1:15, Romani 15:28)

Faptele Apostolilor 9:21 Toţi ceice -l ascultau, rămîneau uimiţi, şi ziceau: ,,Nu este el acela care făcea prăpăd în Ierusalim, printre ceice chemau Numele acesta? Şi n’a venit el aici ca să -i ducă legaţi înaintea preoţilor celor mai de seamă?“

Romani 1:15 Astfel, în ce mă priveşte pe mine, am o vie dorinţă să vă vestesc Evanghelia vouă celor din Roma.

Romani 15:28 După ce-mi voi împlini dar însărcinarea aceasta, şi le voi încredinţa aceste daruri, voi pleca în Spania, şi voi trece pe la voi.

Există mulți martori în Biblie, așa că trebuie să realizăm rapid evanghelizarea lumii care ni se oferă.(Evrei 12:1, 1 Corinteni 9:24)

Evrei 12:1 Şi noi, dar, fiindcă sîntem înconjuraţi cu un nor aşa de mare de martori, să dăm la o parte orice pedică, şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne, şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte.

1 Corinteni 9:24 Nu ştiţi că ceice aleargă în locul de alergare, toţi aleargă, dar numai unul capătă premiul? Alergaţi dar în aşa fel ca să căpătaţi premiul!