Luca 23:34, Faptele Apostolilor 3:14-15,17, Evrei 6:20, Evrei 9:11-12

În Vechiul Testament, Dumnezeu a poruncit israeliților să construiască un oraș de refugiu unde cei care au ucis accidental un bărbat ar putea scăpa.(Iosua 20:2-3, Iosua 20:6)

Iosua 20:2 ,,Vorbeşte copiilor lui Israel, şi spune-le: Hotărîţi-vă cum v’am poruncit prin Moise, cetăţi de scăpare,
3 unde să poată fugi ucigaşul care va omorî pe cineva fără voie, fără să aibă vreun gînd să -l omoare; ele să vă fie un loc de scăpare împotriva răzbunătorului sîngelui.

Iosua 20:6 El să rămînă în cetatea aceasta pînă se va înfăţişa înaintea adunării ca să fie judecat, pînă la moartea marelui preot care va fi atunci în slujbă. Atunci, ucigaşul să se întoarcă şi să intre iarăş în cetatea şi în casa lui, în cetatea de unde fugise“.

Oamenii lui Israel nu știau că Isus a fost Hristos, așa că l -au ucis accidental pe Hristos, Isus.(Luca 23:34, Faptele Apostolilor 3:14-15, Faptele Apostolilor 3:17)

Luca 23:34 Isus zicea: ,,Tată, iartă -i, căci nu ştiu ce fac!“ Ei şi-au împărţit hainele Lui între ei, trăgînd la sorţi.

Faptele Apostolilor 3:14 Voi v’aţi lepădat de Cel Sfînt şi Neprihănit, şi aţi cerut să vi se dăruiască un ucigaş.
15 Aţi omorît pe Domnul vieţii, pe care Dumnezeu L -a înviat din morţi; noi sîntem martori ai Lui.

Faptele Apostolilor 3:17 Şi acum, fraţilor, ştiu că din neştiinţă aţi făcut aşa, ca şi mai marii voştri.

Ca adevărat mare preot, Isus a murit pe cruce pentru păcatele noastre.(Evrei 6:20, Evrei 9:11-12)

Evrei 6:20 unde Isus a intrat pentru noi ca înainte mergător, cînd a fost făcut ,,Mare Preot în veac, după rînduiala lui Melhisedec“.

Evrei 9:11 Dar Hristos a venit ca Mare Preot al bunurilor viitoare, a trecut prin cortul acela mai mare şi mai desăvîrşit, care nu este făcut de mîni, adică nu este din zidirea aceasta;
12 şi a intrat, odată pentru totdeauna, în Locul prea sfînt, nu cu sînge de ţapi şi de viţei, ci cu însuş sîngele Său, după ce a căpătat o răscumpărare vecinică.

Isus este orașul nostru de refugiu.(Matei 11:28)

Matei 11:28 Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă.