Judecatori 4:21, Judecatori 5:24, Faptele Apostolilor 13:47-48, Faptele Apostolilor 16:14

În Vechiul Testament, o femeie genezistilă a ucis un rege genesistil.Pentru că femeia nu a crezut în zeii genezistili, ci a crezut în Dumnezeu.(Judecatori 4:9, Judecatori 4:21, Judecatori 5:24)

Judecatori 4:9 Ea a răspuns: ,,Voi merge cu tine; dar nu vei avea slavă în calea pe care mergi, căci Domnul va da pe Sisera în mînile unei femei“. Şi Debora s’a sculat, şi s’a dus cu Barac la Chedeş.

Judecatori 4:21 Iael, nevasta lui Heber, a luat un ţăruş de al cortului, a pus mîna pe ciocan, s’a apropiat încet de el, şi i -a bătut ţăruşul în tîmplă, aşa că a răspuns adînc în pămînt. El adormise adînc şi era rupt de oboseală; şi a murit.

Judecatori 5:24 Binecuvîntată să fie între femei Iael, Nevasta lui Heber, Chenitul! Binecuvîntată să fie ea între femeile cari locuiesc în corturi!

Toți neamurile cărora Dumnezeu a fost ordonat să dea viață veșnică crezută în Isus ca Hristos.(Faptele Apostolilor 13:47-48, Faptele Apostolilor 16:14)

Faptele Apostolilor 13:47 Căci aşa ne -a poruncit Domnul: ,Te-am pus ca să fii Lumina Neamurilor, ca să duci mîntuirea pînă la marginile pămîntului.“
48 Neamurile se bucurau cînd au auzit lucrul acesta şi preamăreau Cuvîntul Domnului. Şi toţi cei ce erau rînduiţi să capete viaţa vecinică, au crezut.

Faptele Apostolilor 16:14 Una din ele, numită Lidia, vînzătoare de purpură, din cetatea Tiatira, era o femeie temătoare de Dumnezeu, şi asculta. Domnul i -a deschis inima, ca să ia aminte la cele ce spunea Pavel.