Efeseni 1:20-22, Coloseni 1:18, Apocalipsa 1:5

În Vechiul Testament, David a mărturisit că Dumnezeu este capul tuturor lucrurilor.(1 Cronici 29:11)

1 Cronici 29:11 A Ta este, Doamne, mărirea, puterea şi măreţia, vecinicia şi slava, căci tot ce este în cer şi pe pămînt este al Tău; a Ta, Doamne, este domnia, căci Tu Te înalţi ca un stăpîn mai pesus de orice!

Dumnezeu l -a făcut pe Isus, Hristos, superior tuturor lucrurilor și l -a făcut capul tuturor lucrurilor.(Efeseni 1:20-22, Coloseni 1:18, Apocalipsa 1:5)

Efeseni 1:20 pe care a desfăşurat -o în Hristos, prin faptul că L -a înviat din morţi, şi L -a pus să şadă la dreapta Sa, în locurile cereşti,
21 mai pe sus de orice domnie, de orice stăpînire, de orice putere, de orice dregătorie şi de orice nume, care se poate numi, nu numai în veacul acesta, ci şi în cel viitor.
22 El I -a pus totul supt picioare, şi L -a dat căpetenie peste toate lucrurile, Bisericii,

Coloseni 1:18 El este Capul trupului, al Bisericii. El este începutul, cel întîi născut dintre cei morţi, pentruca în toate lucrurile să aibă întîietatea.

Apocalipsa 1:5 şi din partea lui Isus Hristos, martorul credincios, cel întîi născut din morţi, Domnul împăraţilor pămîntului! A Lui, care ne iubeşte, care ne -a spălat de păcatele noastre cu sîngele Său,